Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
В Устилузі відкрили арт-об'єкт на честь видатного композитора

У цьому будинку Стравінський відпочивав і творив.

Устилузька громада

В Устилузі відкрили арт-об'єкт на честь видатного композитора

Фестиваль присвячений видатному композитору Ігорю Стравінському в Устилузі відбудеться 12 жовтня, але 1 жовтня, у Всесвітній день музики, відбулася пре-фестивальна акція

Днями Класичний ювелірний дім «Лобортас» презентував Музею-садибі Ігоря Стравінського арт-об'єкт. Точно такий саме арт-об`єкт можна побачити у Києві на вул. Лютеранській. Його встановили в музеї-садибі, де творив Ігор Стравінський.

 

 В Устилузі існує єдиний в світі Музей-садиба Ігоря Стравінського. Саме тут вирішили організувати фестиваль «Стравінський FEST» присвячений видатному композитору. Завданням фестивалю є популяризація світової спадщини та позиціонування міста Устилуг як місця пов’язаного з ім`ям геніального композитора, це в свою чергу покликано збільшити кількість українських та зарубіжних туристів.

Музей розташований в будинку, який збудовано за проектом композитора у 1907 році. Саме тут, у містечку Устилуг, Стравінський відпочивав і творив щоліта з 1907 по 1914 рр.

Точно такий саме арт-об`єкт можна побачити у Києві на вул. Лютеранській.

12 жовтня о 14.00 всіх запрошуємо відвідати святковий концерт на Міському стадіоні. Місто зустрічатиме гостей. Львівська національна філармонія продемонструє музично-театральну виставу за музикою І. Стравінського «Історія солдата». А на фінал – найкращі виконавці балетів Ігоря Стравінського в Україні – ХНАТОБ / СХІД OPERA (Харківський національний академічний театр опери та балету) - покажуть дві вистави – «Весну священну» та «Жар-птицю». Балети Стравінського не часто з'являються на афішах музичних театрів. Колектив ХНАТОБу першим втілив складну музичну партитуру «Весни священної» на українській сцені. Музика та лібрето зумовили незвичне та яскраве постановочне рішення.

Також в рамках проекту відбудеться презентація сайту Музею з віртуальним туром та брендбуку Музею.

Джерело: Устилуг Стравінський FEST
Telegram Channel