Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку стартував ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера»

Один з фронтментів фестивалю – письменник Сергій Жадан.

lutskrada.gov.ua

У Луцьку стартував ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера»

На захід завітали представники влади, громадські діячі та чимало небайдужих лучан

У Луцьку відбулося офіційне відкриття ІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера». Три дні поспіль, 4-6 жовтня, у нашому місті виступатимуть відомі автори та виконавці з України, Польщі та Білорусі. Майстри слова презентуватимуть свої нові книги, дискутуватимуть на важливі теми, звучатиме сучасна музика, інформує Луцька міська рада.

На відкриття фестивалю завітали радник міського голови Ігор Поліщук, заступник директора департаменту культури Андрій Ломага, віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур, письменник Сергій Жадан та Павло Коробчук. Організатори ІІ Міжнародного літературного фестивалю “Фронтера”- Луцька міська рада, мистецьке об’єднання “СтендаЛь”, громадський діяч Роман Бондарук.

Розпочали із короткого віршованого привітання від письменника з Луцька, ведучого фестивалю Павла Коробчука.

Якщо у Луцьку в маленькій кав’ярні стільки людей зібралося, аби послухати літературу — значить ми рухаємося у правильному напрямку, і такі заходи потрібні нашому місту.  

Директорка фестивалю, керівниця Мистецького об’єднання «СтендаЛь» Ельвіра Яцута зазначила: “Якщо у Луцьку в маленькій кав’ярні стільки людей зібралося, аби послухати літературу — значить ми рухаємося у правильному напрямку, і такі заходи потрібні нашому місту. Це не лише три дні поезії, прози, презентацій, а цілий рік роботи, аби сьогодні ми прийшли сюди, аби знайти спільну мову”.

"Дуже приємно, що у Луцьку проводять такі заходи, як літературний фестиваль “Фронтера”. Цей фестиваль уже вийшов за межі Луцька, і чимало гостей приїздить до нас, аби потрапити на нього. “Фронтера”- це ще одна родзинка Луцька. Міська рада і надалі буде надавати підтримку заходам, спрямованим на його культурне наповнення та промоцію в Україні та за кордоном. Бажаю усім насичених та цікавих фестивальних днів”, -привітав учасників заходу радник міського голови Ігор Поліщук.

Також до вітальних слів долучилися і віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур та громадський діяч Роман Бондарук.

А на завершення свою поетичну промову зачитав Сергій Жадан.

Основні фестивальні заходи відбуваються у міському Палаці культури, Волинському обласному академічному театрі ляльок, Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена, мистецькому просторі “ГаРмИдЕр ангар-stage" та інших локаціях. Працюватимуть три фестивальні сцени- основна, молодіжна та дитяча. На лучан та гостей міста чекають цікаві зустрічі з відомими письменниками, творчі дискусії, літературні презентації, музично- поетичні перформанси, майстер-класи для дітей і дорослих.

Telegram Channel