Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Польща передала українській бібліотеці копії документів УНР

Бібліотека поповнилася новими джерелами з історії Визвольних змагань.

istpravda.com.ua

Польща передала українській бібліотеці копії документів УНР

Оригінали документів вивезено зі Львова під час Другої світової війни та після війни

Про це повідомляє "Історична правда" з посиланням на "Польське радіо".

Національний заклад імені Оссолінських у Вроцлаві передав Львівській національній науковій бібліотеці України імені Василя Стефаника цифрові фотокопії архівних документів і рукописів Наукового товариства імені Тараса Шевченка.

Це документи, які стосуються історії Українських січових стрільців, Української Народної Республіки, Західноукраїнської Народної Республіки та архіву Дмитра Донцова. Загалом це 4 терабайти інформації.

Це документи, які стосуються історії Українських січових стрільців, Української Народної Республіки, Західноукраїнської Народної Республіки та архіву Дмитра Донцова.  

У переданні документів 3 жовтня взяли участь директор польської Національної бібліотеки Томаш Маковський, директор Національного закладу імені Оссолінських у Вроцлаві Адольф Юзвенко та директор Львівської національної наукової бібліотеки України імені Василя Стефаника Василь Ферштей. Копії документів виготовлені за кошти польських установ.

Оригінали документів вивезено зі Львова під час та після Другої світової війни. Сьогодні вони зберігаються у Національній бібліотеці у Варшаві та в Національному Закладі імені Оссолінських у Вроцлаві.

Telegram Channel