Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинянка увійшла до складу ЦВК

До складу комісії увійшла 29-річна волинянка Вікторія Глущенко із села Піддубці Луцького району.

Фото з відкритих джерел

Волинянка увійшла до складу ЦВК

Верховна Рада призначила новий склад Центральної виборчої комісії, в якому 2/3 членів запропонувала фракція «Слуга народу». До складу ЦВК увійшла мешканка села Піддубці Луцького району

Подання кандидатур на ці посади вніс президент Володимир Зеленський за пропозицією фракцій парламенту, – повідомляє ВВС.

До складу комісії увійшла 29-річна волинянка Вікторія Глущенко із села Піддубці Луцького району. Вона - головний консультант відділу представництва в судах управління правового забезпечення секретаріату Центральної виборчої комісії.

З 17 членів ЦВК «Слуга народу» подавала 12 людей. Щоправда, четверо з них у попередньому складі ЦВК були представниками різних фракцій.

До складу комісії увійшла 29-річна волинянка Вікторія Глущенко із села Піддубці Луцького району.

12 голосів у ЦВК достатньо для кворуму та ухвалення усіх рішень, в тому числі й обрання голови (потрібен кворум у 2/3 голосів).

Фракція ОПЗЖ отримала двох членів комісії, «ЄС», «Голос» та «Батьківщина» - по одному.

Перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук, представляючи кандидатів, запевнив, що головним принципом подання була професійність, а сама ЦВК працюватиме незалежно.

Центральна виборча комісія займається організацією усіх виборів на території України. Можливі вибори на Донбасі також має організувати ЦВК України.

Telegram Channel