Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
ДБР «кришує» контрабанду на Одеській митниці

Контрабанда на Одеській митниці все процвітає і процвітає…

Фото dt.ua.

ДБР «кришує» контрабанду на Одеській митниці

Відомий український журналіст Юрій Бутусов розповідає про шокуючи факти корупції на ній

Державне бюро розслідувань забезпечує захист для контрабандної діяльності на Одеській митниці. Як посилається телеканал «Прямий» на статтю Юрія Бутусова на «Цензор.НЕТ», системна боротьба з контрабандою в державі не ведеться.

Треба віддати належне президенту Володимиру Зеленському – вертикалі збору хабарів і відкатів немає, ніхто нікого не заганяє, і це нова для України ситуація. Натомість не вибудувана і система управління, тож  корупція децентралізувалася  і перейшла на місцевий рівень. 

Отже, яка ситуація з контрабандою на Одеській митниці?

Найбільші обсяги імпорту йдуть тут.

З Китаю і Туреччини – морськими контейнерами.

З Туреччини – автомобільним транспортом.

З Китаю – автомобільним транспортом через Європу.

Тут все традиційно –керівництво митницею, як і раніше – в руках людей, призначених ставлеником Гройсмана Олександром Власовим. Власова президент Зеленський змусив звільнитися. А кадри його працюють як і раніше на головних митних воротах країни. Начальник митниці – Мартинов Сергій, начальник митного посту «Чорноморськ» – Меркатун Анатолій, начальник митного посту «Одеса-центральний» – Домнич Олександр.

Найбільші обсяги недостовірного декларування та несплати митних зборів теж йдуть тут.

Тут все традиційно –керівництво митницею, як і раніше – в руках людей, призначених ставлеником Гройсмана Олександром Власовим. Власова президент Зеленський змусив звільнитися. А кадри його працюють як і раніше на головних митних воротах країни.

Основні оператори з перевезення вантажів за «модними» схемами в Одесі:

1) Альперін Вадим – фігурант кримінальної справи НАБУ, в інтернеті про нього пишуть, як про одного з найбільших контрабандистів, який зберігає вплив і зв'язки у владі вже 28 років.

2) Фірманюк Орест – як пишуть про нього в інтернеті, один з найбільших контрабандистів за останні 10 років. У приватних розмовах з митниками регулярно посилається на тісне спілкування з Олексієм Гончаруком. Фірманюк працює на терміналі «Бонд» посту «Чорноморськ». На терміналі «Бонд» автомобілі з вантажами, підконтрольними Фірманюку, користуються особливою увагою. Фірманюк також один з багаторічних при всіх владах ділків.

3) Семенцов Ростислав – рідний брат начальника Департаменту захисту економіки Нацполіціі по Одеській області Семенцова Олексія (працює на терміналі Лиски посту «Одеса-Центральний»).

4) Віктор Шерман (працює на терміналі АвтоЗАЗ посту «Чорноморськ»).

5) Олександр Чудаков – фігурант кримінальної справи СБУ у контрабанді сигарет, за даними в інтернеті, – довірена особа колишнього першого заступника начальника ГСУ СБУ Кравченка Олександра (працює на терміналі Лиски посту «Одеса-Центральний»).

6) Студенець В’ячеслав – за даними в інтернеті, це зять колишнього прокурора Одеської області Галкіна Олександра.

7) Влад Берега – в зоні діяльності митного посту «Одеса Центральний».

8) Симонов Вадим – представник народного депутата Миколи Паламарчука. Він оператор, а Паламарчук його зв’язок.

9) Чорний Сергій – представляє інтереси колишнього начальника 4 управління СБУ по Одеській області

Звісно, вся ця система без «даху» існувати не може. Ось хто світиться зараз у справах навколо Одеської митниці:

Державне бюро розслідувань – Моргун (радник глави ГБР Романа Труби).

Колишній департамент захисту економіки Нацполіції – за даними в інтернеті, це зв’язка Семенцов (начальник управління ДЗЕ НПУ Одеської області) – Целіков (начальник відділу у ДЗЕ НПУ Одеської області).

Департамент організації протидії митним правопорушенням Державної фіскальної служби – Василь Поїзд, за даними в інтернеті, що має близькі контакти з одіозним податковим генералом часів Януковича – Юрієм Атаманюком.

Telegram Channel