Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Чорнобиль цього року відвідали рекордні понад 90 тис. туристів

Найбільше їдуть українці, а ще англійці, поляки та німці

Руслан КАНЮКА, День

Чорнобиль цього року відвідали рекордні понад 90 тис. туристів

Пов'язують із впливом однойменного серіалу

Рекордну кількість туристів зафіксовано в Чорнобилі в цьому році. З січня по вересень у зону відчуження приїхали понад 90 тис. мандрівників. Тільки у серпні до цього району приїхали понад 14 тис. гостей. Основна частина приїжджих – українці, інформує День. Про це повідомив директор Державного підприємства “Центру організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження” Кирило Гарник. 

“Такий туристичний бум викликаний виходом серіалу “Чорнобиль” компанії НВО. За останніми даними, у вересні до зони відчуження приїхали 15,5 тис. осіб. Таким чином у 2019 році її відвідали понад 90 тис. осіб. Ми плануємо до кінця року перейти позначку в 100 тис. туристів. Якщо порівнювати з 2018-м, тоді в зоні відчуження побували 74 тис. чоловік. У цьому ж така кількість була вже у серпні”, – розповів Гарник.

Як відомо, серед іноземців найбільше у Чорнобиль в цьому році приїжджають із Великої Британії. На другому місці поляки, на третьому – німці, також є американці, чехи та японці. В основному це активна молодь, яка любить подорожувати.

“З початку року по кінець вересня зону відчуження відвідали представники 133 країн“, – зазначив Кирило Гарник.

За його словами, для того, щоб відвідати Чорнобиль, потрібно зареєструватися за три дні до відвідин на сайті в системі “Електронний квиток”. Це абсолютно доступно. Великі туристичні оператори підписують договори, на основі яких здійснюють регулярні екскурсійні тури. Також кожну групу обов’язково супроводжує представник державного підприємства.

“З початку року по кінець вересня зону відчуження відвідали представники 133 країн“, – зазначив Кирило Гарник.

Telegram Channel