Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як зберегти зубра та рись знають школярі із Городища та Сильного

Можливо, хтось із цих дітей згодом стане екоактивістом.

Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща»

Як зберегти зубра та рись знають школярі із Городища та Сильного

Працівники національного природного парку «Цуманська пуща» провели заняття з нагоди Всесвітнього дня захисту тварин та охорони місць проживання

Співробітники відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Бабій Юлія та Савчук Павло завітали до учнів шкіл в селах Городище та Сильне Ківерцівського району.

Щоб природа і надалі могла дарувати нам усе необхідне для якісного життя і ми могли насолоджуватися її дарами, необхідно забезпечити комплексну охорону природних типів оселищ.

Вони провели для дітей пізнавальні презентації про рідкісних ссавців Цуманської пущі – зубра та рись, наголосивши, що для збереження цих видів вкрай важливо зберігати і природні оселища, тобто їхні місця «проживання», що дає змогу зберегти як види та їх угруповання, так й умови, необхідні їм для виживання та нормального розвитку.

«Щоб природа і надалі могла дарувати нам усе необхідне для якісного життя і ми могли насолоджуватися її дарами, необхідно забезпечити комплексну охорону природних типів оселищ, що дасть змогу зберегти і види, і природні екосистеми, і, зрештою, саму людину», – розповів Павло Савчук під час заходу.

Після презентацій діти відгадували голоси тварин та птахів Цуманської пущі у вікторинах «Вгадай голос тварин» та «Хто співає?», повідомляє Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща».

Telegram Channel