Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Двоє камінь-каширців наловили рибки на кримінал

Браконьєри отримали півторарічне позбавлення волі.

http://visnik-press.com.ua

Двоє камінь-каширців наловили рибки на кримінал

Охорона навколишнього природного середовища – один із пріоритетів у діяльності місцевої прокуратури

Двоє жителів Камінь-Каширського району ще в ніч з 18 на 19 серпня 2016 року, діючи за попередньою змовою групою та використовуючи саморобний електроловильний пристрій («електровудку»), здійснили на річці Турія незаконний вилов риби, всього 231 штуку. Як наслідок, незаконними діями браконьєрів державі завдано істотної шкоди на загальну суму майже 56 тис. грн. За даним фактом слідчим відділом Камінь-Каширського відділу поліції проводилось досудове розслідування, за результатами якого кримінальне провадження скеровано до суду.

Камінь-Каширський районний суд, приставши на принципову позицію прокурора у провадженні, 16 лютого цього року засудив двох браконьєрів до покарання у виді реального півторарічного позбавлення волі.

Як наслідок, незаконними діями браконьєрів державі завдано істотної шкоди на загальну суму майже 56 тис. грн.

Однак, 12 вересня поточного року судом апеляційної інстанції на підставі Закону України «Про амністію у 2016 році», що набрав чинності 7 вересня ц.р., було звільнено вказаних осіб від призначеного районним судом покарання. Втім, із пенсій порушників у даний час стягується зазначена вище сума збитків.

Джерело: Камінь-Каширський відділ місцевої прокуратури
Telegram Channel