Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сьогодні на Волині знищили чотири «кловні», два «павуки» та одні «сани» (фото)

Оце так!

Фото: Волинський рибоохоронний патруль

Сьогодні на Волині знищили чотири «кловні», два «павуки» та одні «сани» (фото)

Загалом утилізовано 526 одиниць знарядь браконьєрського лову

Сьогодні, 11 жовтня, у Волинській області відбулось знищення заборонених знарядь та засобів лову, які було вилучено інспекторами Волинського рибоохоронного патруля у порушників природоохоронного законодавства. Ліквідація здійснювалась шляхом приведення сіток й інших знарядь у непридатність для використання – рубанням та різанням. Загалом утилізовано 526 од. знарядь лову, серед яких переважну більшість складали сітки — 417 од. Окрім сітей, утилізовані також інші популярні знаряддя браконьєрів: 79 од. «екранів», 16 од. «ятерів», 4 од. «остей», 4 од. «кловні», 3 од. «павука», 2 од. «підсаки» та 1 од. «сани». Загальна довжина сітних знарядь лову склала 18 465 км.

Окрім сітей, утилізовані також інші популярні знаряддя браконьєрів: 79 од. «екранів», 16 од. «ятерів», 4 од. «остей», 4 од. «кловні», 3 од. «павука», 2 од. «підсаки» та 1 од. «сани». Загальна довжина сітних знарядь лову склала 18 465 км.

Останню утилізацію заборонених знарядь лову було проведено 18 квітня 2019 року. Так, було знищено 412 од. знарядь. Серед них: 380 од. сіток, 18 од. «екранів», 5 од. «ятерів», 5 од. «остроги», 2 од. «павука» та по 1 од. «підсаки» та «кловні».

«У результаті рибоохоронних заходів Волинський рибоохоронний патруль продовжує вилучати у порушників заборонені знаряддя лову. Усі вони зберігаються на складі конфіскованого майна до рішення суду як доказова база до адміністративних матеріалів. Також вилучаються і передаються на склад заборонені знаряддя, власників яких встановити не вдалося. Знищення таких знарядь проводиться в присутності комісії, до складу якої входять представники Волинського рибоохоронного патруля, Першого відділу державної виконавчої служби м. Луцьк Головного територіального управління юстиції у Волинській області, департаменту фінансів Волинської ОДА та головного управління ДПС області», - повідомив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Повідомляємо, за використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Довідкова інформація:

Згідно Інструкції щодо здійснення провадження в органах рибоохорони по справах про адміністративні правопорушення, заборонені знаряддя лову порушникам не повертаються, а реалізуються рибогосподарським або іншим організаціям для використання при виготовленні дозволених знарядь лову або знищуються у випадку неможливого використання їх з іншою метою. Знищення вилучених у порушників заборонених знарядь лову, іншого майна, що зберігається в інспекціях рибоохорони, проводиться не рідше одного разу на півріччя.

Telegram Channel