Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Незаконне збирання даних: суд зобов‘язав ДБР допитати Портнова і Трубу

Експрезидент Петро Порошенко у липні заявив, що не виключає можливого витоку інформації з матеріалів ДБР на адресу ексзаступника глави адміністрації Януковича Андрія Портнова та за межі України — у Росію.

Укрінформ.

Незаконне збирання даних: суд зобов‘язав ДБР допитати Портнова і Трубу

Шевченківський райсуд Києва зобов'язав ДБР допитати керівника цього відомства Романа Трубу та колишнього заступника глави АП Віктора Януковича Андрія Портнова у справі про незаконне збирання інформації

Про це повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань у своєму  блозі на сайті «Української правди», пише Укрінформ.

«Шевченківський суд задовольнив скаргу представника потерпілого і зобов'язав розглягнути клопотання... Представник потерпілого серед іншого просив слідство: допитати Портнова Андрія Володимировича; допитати директора Державного бюро розслідувань Трубу Романа Михайловича», - зазначив адвокат.

Допитати Портнова Андрія Володимировича; допитати директора Державного бюро розслідувань Трубу Романа Михайловича

Він пояснив, що йдеться про розслідування у кримінальному провадженні №42019000000001893, зареєстрованому Генеральною прокуратурою за фактами здійснення слідчими ДБР незаконного збирання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу, а також отримання з метою розголошення відомостей, що становлять комерційну та банківську таємницю.

За словами адвоката, представник потерпілого просив допитати начальника третього слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань ДБР Олега Корецького і слідчих у кримінальному провадженні №62019000000000713, а також встановити засоби телефонного та електронного зв'язку, які використовують Портнов, Труба і слідчі та «здійснити дії, спрямовані на відшукання випадків спілкування вказаних осіб між собою».

Крім того, представник потерпілого просив суд звернутися до слідчого судді з клопотанням щодо проведення комп'ютерно-технічної експертизи певних публікацій на телеграм каналі «PORTNOV» (https://t.me/PortnovUA), зазначив Головань.

Він також оприлюднив сканкопію відповідної ухвали суду.

 

 Раніше Шевченківський райсуд Києва виніс ухвалу, відповідно до якої ексзаступника глави АП Віктора Януковича Андрія Портнова та директора ДБР Романа Трубу мають допитати як свідків у справі щодо спроби нападу на експрезидента Петра Порошенка у липні біля будівлі ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, експрезидент Петро Порошенко у липні заявив, що не виключає можливого витоку інформації з матеріалів ДБР на адресу ексзаступника глави адміністрації Януковича Андрія Портнова та за межі України — у Росію.

Водночас, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба 9 жовтня заявив, що працівники  ДБР не причетні до розголошення інформації про розслідування стосовно експрезидента Порошенка.

ДБР розслідує 13 кримінальних справ, у яких фігурує Порошенко. У більшості з них заявником виступає Портнов.

 

Джерело: УКРІНФОРМ.
Telegram Channel