Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Ліра Фест -2019»: лірники та кобзарі привітали лучан напередодні Покрови

Волинь-нова

«Ліра Фест -2019»: лірники та кобзарі привітали лучан напередодні Покрови

У переддень великого свята Покрови, Дня захисника України, Дня українського козацтва та 77-ї річниці створення Української повстанської армії, на Театральному майдані міста Луцька відбувся святковий концерт «Повстанська Покрова»

 

 Захід проводиться в рамках Міжнародного етнічного фестивалю «Ліра Фест-2019», за підтримки департаменту культури міської ради.

У фестивалі беруть участь 14 лірників та кобзарів з різних областей України, а також гості з Польщі і Білорусі.

У фестивалі беруть участь 14 лірників та кобзарів з різних областей України, а також гості з Польщі і Білорусі. Подібне музичне дійство відбувається у Луцьку вперше. Українська народна музика, козацькі пісні, пісні, з якими йшли до бою вояки УПА, псалми та канти звучали сьогодні у супроводі автентичних музичних інструментів, які тісно пов’язані з нашою історією.

 

 Привітати учасників та гостей фестивалю прийшли заступник міського голови Ірина Чебелюк, заступник директора департаменту культури Андрій Ломага. Чимало лучан та гостей міста насолоджувалися звучанням традиційних українських інструментів.

«Цей чудовий фестиваль етнічної музики започаткований у місті Рівне, а сьогодні учасники «Ліра Фест-2019» дарують свою творчість лучанам. Це надзвичайно приємно. Дякую вам за неповторну музику та пісні. Вітаю усіх вас із прийдешніми святами, і нехай Матінка Божа береже нас від усяких бід», - із найкращими побажаннями звернулася до присутніх заступник міського голови Ірина Чебелюк.

 

 На завершення учасники фестивалю отримали відзнаки.

Відділ інформаційної роботи міської ради.

Усі фото - із сайту міської ради.

Джерело: Луцька міська рада.
Telegram Channel