Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Козацькі забави юних лучан

Сучасні юні козаки та козачки довели, що гідні славі своїх предків.

Фото з архіву Людмили ГОЛОД.

Козацькі забави юних лучан

У центральній міській бібліотеці для дорослих відбулася історична подорож «Рідна земля моя, ти козацькою славою щедра»

Свято Пресвятої Богородиці для нас українців це свято християнське і національне, воно символізує зв'язок поколінь,невмирущість героїчних традицій нашого народу. Козаки настільки вірили в силу Пресвятої Богородиці, що в продовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву – Козацька Покрова.

15 жовтня в центральній міській бібліотеці для дорослих відбулася історична подорож «Рідна земля моя, ти козацькою славою щедра» для учнів 5–А класу ЗОШ №17.

Конкурсна частина заходу змусила маленьких козаків добряче попрацювати : дві команди «Козаки» та «Січові стрільці» завзято змагалися в знаннях, спритності,швидкості та кмітливості.  

Бібліотекарі провели цікавий екскурс сторінками історії України. Розповіли передісторію свята, згадали всі етапи розвитку нашого славетного війська, хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв, які віддали своє життя за вільну Україну від найдавніших часів до сьогодення.

Конкурсна частина заходу змусила маленьких козаків добряче попрацювати : дві команди «Козаки» та «Січові стрільці» завзято змагалися в знаннях, спритності,швидкості та кмітливості. За підсумками журі, перемогла команда «Січові стрільці». Сучасні юні козаки та козачки довели, що гідні славі своїх предків.

Людмила ГОЛОД

Telegram Channel