Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинянка Майя Москвич презентує «Невидимий батальйон» і підкорює Париж

А зустрічі були цікавими і плідними!

facebook.com/ivanna.chobaniuk

Волинянка Майя Москвич презентує «Невидимий батальйон» і підкорює Париж

Українська делегація презентувала у Франції фільм про українських жінок у війні на Донбасі «Невидимий батальйон»

Презентація фільму відбулася 14 жовтня, у день Захисника України, а наступного дня було багато зустрічей та спілкування. Про це інформує волонтер, медик доброволець АТО Іванна Чобанюк

Зранку - зустріч в рамках Veteran Diplomacy Club «Ambassador» в Ambassade d'Ukraine en France / Посольство України у Франції та розмова з Олегом Шамшуром, Послом України у Франції. Домовились про подальшу співпрацю. Можливо, я завжди очікую більшого, але я вірю, що представники України закордоном будуть працювати в інтересах України.

Оскільки Франція є учасником Нормандської четвірки нам зараз дуже важливо донести, що існуючі «домовленості» є неприйнятними для України. Всі ми хочемо миру в нашій країні, але не такою ціною. Тому ми їдемо як представники активної частини української спільноти, а не лише заради показу фільму про жінок на війні.

 

 Після зустрічі з послом на нас уже чекав Олег Коваль, який познайомив з декількома українськими місцями в Парижі: The Cathedral of Saint Volodymyr the Great, біля якої в сквері знаходиться погруддя Тараса Шевченка та місцем, де поранили Симона Петлюру, навантажив безліччю цікавих фактів, а також познайомив з французькою кухнею. Ні, ми не їли равликів та жаб. Лише цибулевий суп та сирне фондю. І це було справді смачно. 

Далі ми побігли на зустріч з членом Національної асамблеї Франції, колишньою головою групи дружби між Україною та Францією (нова все ще не сформована!) та українкою за походженням Валерією Фор-Мунтян. Її поради були доречними та корисними. І ми обов`язково маємо продовжити співпрацю.

Після зустрічі з послом на нас уже чекав Олег Коваль, який познайомив з декількома українськими місцями в Парижі: The Cathedral of Saint Volodymyr the Great, біля якої в сквері знаходиться погруддя Тараса Шевченка та місцем, де поранили Симона Петлюру, навантажив безліччю цікавих фактів, а також познайомив з французькою кухнею. Ні, ми не їли равликів та жаб 😉 Лише цибулевий суп та сирне фондю. І це було справді смачно. 

Після цього можна було спокійно видихнути і нарешті насолоджуватися містом. До того ж нам пощастило - ми провели дві чарівних години з Ruslana Kril, та здійснили подорож у часі: початок заснування Парижа з невеликого острова серед боліт на Сені (той самий острів, на якому стоїть Нотр Дам де Парі), римляни, племена галлів, королі, перевороти, імперії, революції, війни, колонії - і все встигли! Тому якщо ви не знаєте де знайти україномовного гіда у Парижі - настирливо рекомендую звертатися до Руслани!

І нарешті - вечірня Ейфелева вежа. Natalia Galasa поділилася секретними місцями з найкращим оглядом. І ми нарешті зробили сотню фото на фоні найбільш впізнаваної пам’ятки архітектури.

 

 

А вчора ввечері фільм презентували у Ліоні.

Telegram Channel