Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Волинян застерігають: бережіться небезпечних «квартирантів»

Домашні улюбленці можуть становити загрозу.

homevet.kiev.ua

Волинян застерігають: бережіться небезпечних «квартирантів»

Як повідомляє Волинський лабораторний центр МОЗ, нині відомо близько 300 видів гельмінтів, які можуть спричинювати захворювання у людини. В Україні їх налічується приблизно 30

За даними ВООЗ, паразитарними недугами в світі вражено близько 4,5 млн. осіб. В Європі на гельмінтози страждає кожний третій. Згідно з даними офіційної статистики, в Україні реєструють 300-400 тис. випадків гельмінтозів щороку (75 % становить ентеробіоз, 20 % — аскаридоз).

З початку нинішнього року в області на наявність глистів обстежено майже 110 тис. осіб, з них 1552 – інвазовані, в тому числі 1167 дітей . Зокрема, найчастіше страждають школярі (43% ), 30% становлять вихованці дитсадків.

Згідно з даними офіційної статистики, в Україні реєструють 300-400 тис. випадків гельмінтозів щороку (75 % становить ентеробіоз, 20 % — аскаридоз).

Найбільш розповсюдженим на території області залишається ентеробіоз, в стуктурі усіх паразитарних недуг він займає 57%, аскаридоз - 39%. Найвищий рівень захворюваності в Рожищенському, Любешівському та Старовижівському районах.

Паразитологічною лабораторією ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» та мікробіологічними лабораторіями відокремлених структурних підрозділів  проведено понад 26 тис. досліджень, з них виявлено 480 з позитивним результатом, що становить 2%. В  тому числі здійснено понад 19 тис. діагностичних та 7 тис. санітарно-паразитологічних досліджень проб зовнішнього середовища в дитячих закладах та місцях масового відпочинку.

Telegram Channel