Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Горбатюк: «Ми вели розслідування, де фігурував Андрій Богдан»

Сергій Горбатюк вважає, що нова влада позбулась його, бо незручний.

УП.

Горбатюк: «Ми вели розслідування, де фігурував Андрій Богдан»

Звільнений керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що його управління займалося розслідуванням справи, де фігурував глава Офісу президента Андрій Богдан

В управлінні Горбатюка вважали, що Богдан впливав на судові рішення, які зобов’язали Україну виплатити понад 3 мільярди гривень за гарантіями корпорації «Єдині енергетичні системи» перед російським Міноборони.

Андрій Богдан допоміг  стягнути з України 3 мільярди гривень на користь Росії?
Андрій Богдан допоміг стягнути з України 3 мільярди гривень на користь Росії?

 Сергій Горбатюк заявив: «Є дійсно справа, у якій були прийняті судові рішення, які не могли насправді бути прийняті ні за яких умов. Вони на Україну поклали 3,2 мільярди гривень боргу і виплату 32 мільйонів гривень Російській Федерації. За цією справою вже більше року ми підготували проекти повідомлень про підозру суддям, але керівництво Генпрокуратури це блокувало. У цій справі є ряд осіб, які сприяли прийняттю рішень, і серед цих осіб перевіряли також і Богдана».

Вони на Україну поклали 3,2 мільярди гривень боргу і виплату 32 мільйонів гривень Російській Федерації.

Водночас, у Генпрокуратурі заявили, що нічого не знають про начебто підозру Богдану.

23 жовтня генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення керівника управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка. Таке рішення Горбатюк пов'язує з тим, що він «незручний» для нового керівництва ГПУ. Формальною підставою звільнення Горбатюк вважає переатестацію прокурорів.

 

Джерело: УП.
Telegram Channel