Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
На Netflix вийде серіал про звірства Івана Дем’янюка (ТРЕЙЛЕР)

istpravda.com.ua

На Netflix вийде серіал про звірства Івана Дем’янюка (ТРЕЙЛЕР)

Американська компанія Netflix анонсувала вихід документального серіалу про Івана Дем'янюка – українця, якого звинувачували у масових вбивствах під час Другої світової війни

Стрічка матиме назву «Диявол по сусідству» (Devil Next Door). Її вихід запланований на 4 листопада, інформує «Історична правда».

«Дідуся з Клівленду судять в Ізраїлі, звинувачуючи в тому, що він – сумнозвісний охоронець у нацистському таборі смерті, відомомий як Іван Грозний», – такий опис розміщений на сайті.

«Дідуся з Клівленду судять в Ізраїлі, звинувачуючи в тому, що він – сумнозвісний охоронець у нацистському таборі смерті, відомомий як Іван Грозний», - такий опис розміщений на сайті. 

Іван Дем'янюк народися у 1920 році на Вінничині. Під час Другої світової служив у Червоній армії, у 1942-му пораненим потрапив у полон, де згодився служити «добровільним помічником».

1951 року виїхав до США, працював на автомобільному заводі в Огайо. Він отримав американське громадянство, але був його позбавлений у 2004-му.

Дем'янюк провів 8 років під вартою в Ізраїлі у 80-х роках. 20 років тому його було засуджено до смерті в Ізраїлі за злочини в таборі «Треблінка», але той вирок було скасовано після того, як з'явилися нові докази, які підтвердили причетність до цих злочинів іншої людини. Помер Іван Дем'янюк у Німеччнині в 2012 році.

 

Telegram Channel