Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Фронтмен гурту «Фіолет» дебютував збіркою поезії «Реп‘яхи»

Магнетичні рядки його віршів відлунюють любов’ю до жінки, до матері, до природи, до життя, до світу…

Фото з фейсбука Сергія Мартинюка

Фронтмен гурту «Фіолет» дебютував збіркою поезії «Реп‘яхи»

Тепер Сергій Мартинюк, який в осінньому турне до 10-річчя гурту подорожує міста України та закордону, , запрошує ще й на презентацію книжки

«Вже в листопаді, після років ваших запитань і моїх сумнівів нарешті побачить світ моя дебютна збірка віршів! Хвилююся страшенно і невимовно вдячний всім, хто доклався до цього важливого для мене звершення», - пише Сергій Мартинюк на фейсбук-сторінці.

До слова, «Реп‘яхи» вже можна замовити на сайті видавництва «Фабула».

Кожне слово стікає крізь пальці, як прохолодна гірська вода, і чіпляється до сердець і думок як… реп’яхи. Не даючи жодного шансу їх забути.

Магнетичні рядки його віршів відлунюють любов’ю до жінки, до матері, до природи, до життя, до світу… Осідають на зубах скрипучою, як пісок, але такою ніжною ностальгією. Його поезія лунає рефреном крізь революції, крізь пори року, крізь наші душі, дороги й міста. Кожне слово стікає крізь пальці, як прохолодна гірська вода, і чіпляється до сердець і думок як… реп’яхи. Не даючи жодного шансу їх забути. Його вірші, це концентрація правди, суму, вселенської любові й усіх магічних світів, що знайшли своє місце у житті Сергія. Ми знаємо як ви давно всі на неї чекали! І ось вона, поетична збірка Сергія «Колоса» Мартинюка — «Реп’яхи». *Акційна ціна діє тільки за умови передплати *Орієнтована дата надходження: 16 листопада 2019, йдеться на сайті видапвництва «Фабула».

Про автора. (28.12.1987) — лідер і вокаліст українського гурту «Фіолет», засновник низки супутніх сайд-проектів, арт-директор «Бандерштату» — одного з найбільших українських фестивалів, поет, прозаїк.

Сергій народився в місті Дубно на Рівненщині. Закінчив місцеву середню школу та історичний факультет (за спеціальністю «Політологія») Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки.

Його перші публікації побачили світ у 2003 році на сторінках дубенського тижневика «Дзеркало +». Роком пізніше став призером Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН з дослідженням на тему «Геральдика Рівненщини».

З 2004 до 2009 року Сергій Мартинюк активно займався громадською діяльністю, брав участь у Помаранчевій революції, працював головним редактором кількох молодіжних видань у Луцьку, їх постійним автором.

У 2007 році став ідейним натхненником та співорганізатором одного з найдавніших та найрепрезентативніших музичних фестивалів сучасної України — «Бандерштат», що пропагує проукраїнський стиль мислення, українську мову, культуру, життєву активність тощо. Сергій і сьогодні є арт-директором цього масштабного заходу.

У 2009 році Сергій Мартинюк заснував музичний гурт «Фіолет», один із найпопулярніших молодих поп-рок колективів країни, на рахунку якого чотири повноцінних альбоми, активні теле- і радіоротації, понад десять всеукраїнських турів і десятки тисяч прихильників по всій країні.

Роман «Капітан Смуток», що його пропонує читачам видавництво «Фабула»,— перша і, на наш погляд, вдала спроба письменника опанувати велику прозову форму.

Telegram Channel