Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівняни хочуть, аби їхні діти мали можливість за доступні кошти відвідувати приватні дитсадки

Перший приватний заклад дошкільної освіти у Рівному – «Baby Land».

radiotrek.rv.ua

Рівняни хочуть, аби їхні діти мали можливість за доступні кошти відвідувати приватні дитсадки

У Рівному збирають голоси за петицію, яка зменшить черги у дитсадки

Наразі на сайті Рівненської міської ради зареєстровано «революційну» петицію, яка може реально вирішити ситуацію з чергами у дитячих садках обласного центру. Понад 3-м тисячам дітей там щороку відмовляють у відвідуванні садочків через відсутність у них місць.

Мова йде про петицію до міського голови Рівного № 456, яка з’явилася 25 жовтня. Тобто від цього дня за цю пропозицію можна проголосувати на сайті Рівненської міської ради в розділі «Електронні петиції».

Не секрет, що ситуація з чергами в дитячі садки в Рівному, як і в інших великих містах - критична. І тут доречно приватному бізнесу протягнути руку допомоги. Наразі у Рівному немало приватних дитячих садків. Деякі з них, як «BabyLand», наприклад, визнано найкращими дошкільними закладами міста і вони вже отримали відповідні ліцензії.

Наразі у Рівному немало приватних дитячих садків. Деякі з них, як «BabyLand», наприклад, визнано найкращими дошкільними закладами міста і вони вже отримали відповідні ліцензії. 

Міський голова Володимир Хомко на сесії Рівнеради переконував депутатів і всіх присутніх у тому, що побудова приватних садочків в обласному центрі набуває неабиякого інтересу у приватнтих підприємців і бізнесменів. Зокрема, ще до того, як обласне управління капітального будівництва взялося за спорудження дитсадка на мікрорайоні «Північний» - цю ідею готові були втілити в життя приватні забудовники.

Отже, у міської влади може з’явитися реальний інструмент вирішення проблеми щодо черг у дитячих садках. Це можна зробити, підтримавши ініціативи бізнесменів і багатих людей міста, які готові взяти на себе витрати на будівництво та облаштування дитсадків. Тим паче, що за таким принципом подібну проблему успішно вже вирішують  у Львові, Києві та інших великих містах.

Чи піде Рівне шляхом революційного вирішення проблеми чи й далі буде нагромаджувати проблеми – залежить наразі від самих рівнян. Адже вони можуть підтримати або ні петицію до міського голови. А далі він і депутати Рівнеради вирішуватимуть питання щодо винесення «Програми підтримки приватних дитячих садків» на сесію міськради для розгляду і пийняття відповідного рішення.  

Валентин Ставський

Telegram Channel