Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Богдан хотів припинити розслідування злочинів під час Революції Гідності

Прямий.

Богдан хотів припинити розслідування злочинів під час Революції Гідності

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан закликав припинити розслідування злочинів під час Революції Гідності і економічні злочини Віктора Януковича і його оточення

Про це повідомив колишній начальник Управління спецрозслідування Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в інтерв'ю «Прямому».

За його словами, це відбулось наприкінці зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. «На тій зустрічі з Зеленським він підійшов (Богдан - ред.), на завершення цієї зустрічі він підійшов. Він, не знаючи про суть, сказав: «Не розслідувались справи, не розслідувалися стосовно вбивств правоохоронців. Я ж вам казав, Володимир Олександрович». А він (президент Володимир Зеленський –ред.) каже сам: «Як же не розслідувались, якщо мені тільки що доповіли, що є результати?». «Значить, тоді вже не треба розслідувати. Все розслідувано – і вбивства протестувальників, і вбивства правоохоронців. Значить, все, далі не треба розслідувати».

«Значить, тоді вже не треба розслідувати. Все розслідувано – і вбивства протестувальників, і вбивства правоохоронців. Значить, все, далі не треба розслідувати».

Та ні, кажу, треба розслідувати, і багато ще до завершення. І, в першу чергу, стосовно організаторів, і потрібні зміни в закон. І це саме питання президента щодо внесення змін в закон, який розблоковує можливість застосування заочного судочинства.

Він каже: «Ні, це не питання президента. Будете розповідати новому генеральному прокурору». Я кажу: «Плюс, ще злочинна організація Януковича, економічні злочини підлягають розслідуванню». «Та ні, про що ви розказуєте? Які економічні злочини? Про що ви розказуєте?». І потім він вже перевів тему на те, що вас наступний чекає… – розповів Горбатюк.

За його словами, Богдан говорив це серйозно. «Я, можливо, перебільшую з точки зору емоційної, але суть така була. Тобто перехід від того, що нічого не розслідувано. А потім до того, що треба розслідувати», – зазначив Горбатюк.

 

Джерело: Прямий.
Telegram Channel