Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Влада намагається закрити рота ЗМІ, які критикують Зеленського

Володимир Ар’єв: « Якщо це буде тривати таким чином, то Україну будуть поволі перетворювати на новий філіал Російської Федерації».

ЄС.

Влада намагається закрити рота ЗМІ, які критикують Зеленського

Обшуки у власника телеканалу «Прямий», які проводить Державне бюро розслідувань, це спроба змусити замовкнути опозиційні до нової влади засоби масової інформації в Україні

 Про це заявив депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв в ефірі телеканалу «Прямий».

«Вся ця справа, яку започаткували і відкрили в Державному бюро розслідувань, – за заявою Андрія Портнова, близької до олігарха Ігоря Коломойського і голови Офісу президента Андрія Богдана людини», – зазначив депутат.

«На фоні того, що вчора відбулися слухання з питань безпеки журналістів і свободи слова, і були досить цинічні виступи представників нинішньої зеленої влади, то наступного дня після парламентських слухань ми бачимо обшук у власника одного з інформаційних телеканалів», – додав він.

Володимир Ар’єв підкреслив: «Це робиться з метою тиску на незалежні засоби масової інформації, які не працюють у фарватері каналів на кшталт «1+1» та всієї підвладної інформаційної структури».

«Це робиться з метою тиску на незалежні засоби масової інформації, які не працюють у фарватері каналів на кшталт «1+1» та всієї підвладної інформаційної структури».

«Це один із моментів, яким Коломойський і Портнов намагаються закрити рота тим ЗМІ, які сьогодні є критичними до нинішньої влади, і дозволяють собі висловлювати критичну позицію стосовно Зеленського і «Слуги народу», – заявив політик.

«Це – дуже тривожний дзвінок для абсолютно всіх журналістів. Коли наступного дня після слухань про свободу слова починається тиск на свободу слова, то це мені більше нагадує часи Януковича і Партії регіонів, а не час нових реформаторів, який нам обіцяли і розповідали красиво навесні і влітку цього року», – зауважив він.

«Прямий» канал показував прямі зв’язки Зеленського і Коломойського. І навіть те, що Зеленський і його офшорні компанії брали участь в схемі відмивання грошей «ПриватБанку» Коломойського. Він абсолютно чітко був пов’язаний з ним і під час передвиборчої кампанії, коли Зеленський їздив на броньованому автомобілі, який раніше належав Коломойському, найближчий охоронець, який раніше був охоронцем Коломойського. Все це було абсолютно чітко показано», – розповів депутат.

«Прямий» канал неодноразово розслідував афери Коломойського, в тому числі і з ПриватБанком і енергетичними об’єктами.

За його словами, «Прямий» канал неодноразово розслідував афери Коломойського, в тому числі і з ПриватБанком і енергетичними об’єктами. «Навіть протягом 14-годинного марафону пояснити свої стосунки з найбільш одіозним олігархом Коломойським, проти якого навіть у США є кримінальне переслідування,  президент Зеленський не зміг. Значить, треба затикати рот тим каналам, які про це розповідають», – наголосив депутат фракції «Європейська Солідарність».

 «Це свідчить про дуже погані тенденції, які зараз починаються в Україні. Якщо це буде тривати таким чином, то Україну будуть поволі перетворювати на новий філіал Російської Федерації», – застерігає Володимир Ар’єв.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel