Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцьку відбудеться Всеукраїнський фестиваль авторської пісні та співаної поезії «Оберіг - 2019»

Фестиваль «Оберіг - 2019» відбудеться протягом 7-9 листопада 2019 року в приміщенні Палацу культури міста Луцька.

Луцька міська рада.

У Луцьку відбудеться Всеукраїнський фестиваль авторської пісні та співаної поезії «Оберіг - 2019»

Сьогодні відбулась пресконференція до Всеукраїнського фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Оберіг - 2019». На захід завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, представники обласної влади, оргкомітету та ЗМІ нашого міста

Фестиваль «Оберіг - 2019» відбудеться протягом 7-9 листопада 2019 року в приміщенні Палацу культури міста Луцька. Його мета – пошук та підтримка молодих талановитих виконавців у жанрі авторської пісні та співаної поезії, вдосконалення виконавської майстерності, створення якісного музичного продукту для програм радіо, телебачення, концертних організацій. Девіз фестивалю незмінний: «Без цензури, без халтури».

Конкурс відбудеться у номінаціях «авторська пісня» та «співана поезія». До участі запрошено виконавців із творами на власні україномовні тексти та учасники, що мають музичні твори на вірші українських поетів.

Конкурс відбудеться у номінаціях «авторська пісня» та «співана поезія». До участі запрошено виконавців із творами на власні україномовні тексти та учасники, що мають музичні твори на вірші українських поетів. Журі очолили відомі письменники, громадські діячі брати Дмитро та Віталій Капранови. Також до його складу ввійшли Едуард Драч, Сергій Лазо, Володимир Смотритель, Юрій Поліщук, Ігор Баранюк. Переможець отримає грошову винагороду – 10 тис. грн.

Організаторами фестивалю «Оберіг - 2019» стали Луцька міська рада, департамент культури Луцької міської ради, Волинська обласна рада, управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, Обласний науково-методичний центр культури.

Окрім того, для молоді цьогоріч відбудеться також «Студентський Оберіг» - благодійний концерт для студентів луцьких ВНЗ та «Оберіг» у Майдані, де молодь порадують яскравими виступами Віктор Винник (гурт «Мері»), Тарас Силенко, переможець «Оберегу-2017», Зіновій Медюх (гурт «Кулі»), Володимир Смотритель (монотеатр «Кут»), Юрій Поліщук (гурт «Чорні черешні») та інші.

«Не може не радувати той факт, що сьогодні наша культура та культурна спадщина перебуває на стадії піднесення. Ми переконалися, що не можемо втрачати надбання минулих років, не дбати про культуру та розвиток наших дітей. Добре також, що фестиваль, який має статус Всеукраїнського, відбувається саме у нашому місті. Ми відкриті та готові приймати представників різних регіонів», - розповіла Ірина Чебелюк.

 

 У свою чергу, Тетяна Гнатів зазначила:

«Нам дуже приємно, що третій рік поспіль ми підтримуємо фестиваль «Оберіг» організаційно і фінансово. Він справді отримав друге дихання та «прописку» у нашому місті.

Гала-концерт лауреатів конкурсу відбудеться 9 листопада о 18.00 у Палаці культури міста Луцька. Гроші, зібрані під час концертів, будуть спрямовані на потреби військових частин, що знаходяться на території Волинської області.

Цьогоріч поруч із іменитими виконавцями 90-х років з’являються також імена молодих учасників. Талантами багата наша країна, і я вважаю, що Луцьк гідний приймати настільки оригінальний і дуже потрібний фестиваль, який на часі для України та нашої ментальності. Для нас за честь бути до нього причетними і ми докладемо максимум зусиль, аби кожен учасник почувався тут як вдома».

Гала-концерт лауреатів конкурсу відбудеться 9 листопада о 18.00 у Палаці культури міста Луцька. Гроші, зібрані під час концертів, будуть спрямовані на потреби військових частин, що знаходяться на території Волинської області.

Відділ інформаційної роботи міської ради.

Джерело: Відділ інформаційної роботи міської ради.
Telegram Channel