Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Депутати Вишнівської сільради Любомльського району прийматимуть звернення про гроші до держвлади

Делеговані повноваження і передбачений ресуср мусять узгоджуватися

pixabay.com

Депутати Вишнівської сільради Любомльського району прийматимуть звернення про гроші до держвлади

Сьогодні запланована позачергова сесія

Проблему фiнансового забезпечення потреб мешканцiв громади обговорять депутати Вишнiвськоi сiльськоi ради Любомльського району Волинськоi областi, інформує сайт сільради. Свої зауваження щодо проекту бюджету-2020 викладуть у спеціальному зверненні, яке розглянуть з 11 години на позачерговій сесії.

«Передбачений мiсцевим бюджетам ресурс не дозволить органам мiсцевого самоврядування виконувати власнi та делегованi повноваження, унеможливить надання послуг громадянам», -- йдеться у документі.

 Отож, депутати закликають голову ВР і прем'єр-міністра, яким адресоване звернення, зокрема пiдтримати норму про зарахування частини акцизного податку на пальне до мiсцевих бюджетiв; також встановити розмiр ocвітньої субвенцiI на 2020 pік в обсязi 105 млрл. грн, що врахує пiдвищення заробiтноi плати педагогiчгним працiвникам, а також компенсацiю з державного бюджеry в розмiрi 14,6 млрл. грн на пiдвищення заробiтної плати педагогiчним працiвникам дошкiльної, позашкiльної, професiйнотехнiчноi освiти, тренерiв-викладачiв дитячо-юнацьких спортивних шкiл.

У документі обранці пишуть про субвенцію на дороги, кошти на гарантовані державою пільги (на проїзд і зв'язок) та дотацію на освіту та охорону здоров'я.

Передбачений мiсцевим бюджетам ресурс не дозволить органам мiсцевого самоврядування виконувати власнi та делегованi повноваження, унеможливить надання послуг громадянам», -- йдеться у документі.

Telegram Channel