Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У Луцьку стартували Дні польської культури

Силами членів товариства, його колективів організували святковий концерт з нагоди 101-ї річниці Незалежності Польщі.

lutskrada.gov.ua

У Луцьку стартували Дні польської культури

11 листопада Республіка Польща відзначатиме 101-у річницю незалежності

Саме цій даті приурочені Дні польської культури, які учора розпочалися святковим концертом. Ініціатором заходу виступило Товариство польської культури імені Тадеуша Костюшка на Волині, інформує Луцька міська рада.

На захід завітали секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт та заступник міського голови Ірина Чебелюк.

Голова організації Ніна Поремська зауважила, що сьогодні вони силами членів товариства, його колективів організували святковий концерт з нагоди 101-ї річниці Незалежності Польщі.

Польща підтримує нас у складній ситуації, підтримує наш народ. Тому день незалежності Польщі є і для нас святом. 

За її словами, наші країни є сусідами та партнерами, мають давню спільну історію. Вона нагадала, що Польща першою визнала незалежність України. Ніна Поремська зазначила, що члени їхнього товариства мають польське коріння, але усе життя живуть в Україні й люблять її.

У вітальному слові секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив: «Сьогодні ми добре відчуваємо як важливо мати гарного сусіда. Польща - наш друг, товариш і союзник. Ми бачимо, що ті, хто кричали роками, що наші браття, виявилися ворогами. Нині вони вбивають українців, сьогодні вони забули, де проходить кордон і увійшли на нашу територію. Вони окупували Крим і частину Донбасу. Польща підтримує нас у складній ситуації, підтримує наш народ. Тому день незалежності Польщі є і для нас святом».

Після вітальних слів присутні переглянули святковий концерт.

Telegram Channel