Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Не списуйте «Волинь» з рахунків!»

«Зараз формується новий боєздатний колектив. Скільки на це потребується часу – точно сказати не беруся».

Фото fvu.in.ua.

«Не списуйте «Волинь» з рахунків!»

Головний тренер луцький волейболісток Богуслав Галицький розповів про причини провального старту команди у жіночій Суперлізі, адже зараз команда посідає останнє місце в чемпіонаті. А в попередньому, нагадаємо, здобула «бронзу»

– Ми зазнали серйозних кадрових втрат, – розповів сайту fvu.in.ua Богуслав Галицький. – У тому числі й досить несподіваних. Зокрема, мені важко зрозуміти рішення одного з найкращих бомбардирів минулого сезону Любові Ужви. Вона виявила бажання змінити команду. Що ж, добре, шукай собі іншу, закривай усі питання в Луцьку – і з Богом! Але ж нової команди Ужва поки не віднайшла. І, відверто кажучи, вже навряд чи й віднайде, оскільки хто справді хотів змін у комплектації – той зробив це до офіційного початку сезону. Тож якщо Люба нікому не знадобилася, то, на мій погляд, можна було би продовжувати свої пошуки, паралельно продовжуючи виступи за «Волинь-Університет-ОДЮСШ». Тим більше, у неї клубні зобов’язання ще на два роки. Але спортсменка чомусь вирішила, що їй краще буде без тренувань та ігор. А від цього не виграв ніхто – ні ми, ні вона… 

Далі – Анастасія Тищенко. Ця дівчина несподівано вирішила взагалі зав’язати з волейболом, поїхала до Китаю та знайшла там собі зовсім іншу роботу. Тут – без коментарів.

Ще одна втрата – Марина Скрипник. Ще один наш вправний бомбардир у минулому сезоні – вона нещодавно перенесла операцію на коліні. Зараз триває процес реабілітації, і повертатися на майданчик раніше грудня лікарі їй не радять. Та я і сам би не дозволив це Марині, до її повного одужання.

Отже, як бачите, у нас в один момент «вилетіла» фактично вся перша лінія – другий, третій та четвертий номери. Додайте до цього тривале відсторонення від тренувань Людмили Осачук – вона також заліковувала травму. На даний момент Люда знаходиться далекою від оптимальної кондиції готовності, тож це для команди – ще одна тимчасова втрата.

Як бачите, у нас в один момент «вилетіла» фактично вся перша лінія – другий, третій та четвертий номери.

Нарешті, після виступів у складі збірної України на ЧЄ-2019 має певні проблеми зі здоров’ям ліберо Анастасія Карасьова…

– Але ж, наскільки відомо, після декретної відпустки повернулася до команди Ірина Собчук…

– Це справді так. Однак Ірина на даний момент продовжує дуже багато уваги приділяти дитині, тому грати на виїздах, зрозуміло, не може. Сподіваємося, що поки потроху допомагатиме команді хоча б у домашніх турах.

Волейбол. Жіноча Суперліга. Становище команд після 8 матчів:
Команда Ігри Виграші Поразки Партії М’ячі Очки
1. СК «Прометей» (Кам'янське) 8 8 0 24:1 621:443 24
2. «Хімік» (Южний) 6 6 0 18:1 471:349 18
3. «Галичанка-ТНЕУ-ГДЗС» (Тернопіль) 8 6 2 18:8 595:508 18
4. ВК «Полісся-ЖДУ» (Житомир) 8 5 3 17:12 648:612 15
5. «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» (Запоріжжя) 6 2 4 7:14 441:503 6
6. «Університет-ШВСМ» (Чернігів) 6 2 4 7:14 401:474 5
7. «Регіна» (Рівне) 6 1 5 8:17 480:555 4
8. «Білозгар-Медуніверситет» (Вінниця) 8 1 7 7:23 569:680 3
9. «Волинь-Університет-ОДЮСШ» (Луцьк) 8 1 7 6:22 580:682 3.

– Запросити відомих майстрів з інших команд «Волинь-Університет-ОДЮСШ» може собі дозволити?

– Не може. У нас нема потужних спонсорів, як, наприклад, у того ж СК «Прометей». Тож доводиться вчергове сподіватися на талановитий резерв з обласної ДЮСШ. І він таки справді талановитий! Ось, наприклад, догравальниця Аня Артишук. Якщо вона продовжить працювати з нинішньою серйозністю та не буде пасувати перед сьогоднішніми лідерами Суперліги – переконаний, дуже скоро сама стане одним із таких лідерів!

У нас нема потужних спонсорів, як, наприклад, у того ж СК «Прометей». Тож доводиться вчергове сподіватися на талановитий резерв з обласної ДЮСШ.

Є у нас ще кілька цікавих дівчат, які виступають у складі збірної України U-16 у вищій лізі. Словом, волинська ОДЮСШ, яка подарувала вітчизняному жіночому волейболу чимало яскравих майстрів, продовжує працювати на совість! 

– А як стосовно тих, хто вже має досвід виступів за «Волинь-Університет-ОДЮСШ» хоча б у минулому сезоні? Вбачаєте їхній прогрес?

– Так, але тут є певні нюанси. Ці дівчата вже мають усвідомлювати, що нині перебувають не за спинами колишніх лідерів, а самі мають виконувати лідерські функції. Наприклад, Вікторія Даньчак. Також значно більшого спроможні демонструвати на майданчику Яна Шевеля, Вікторія Савонік, Наталія Кзендзук… Потенціал у них очевидний.  

Таким чином, зараз формується новий боєздатний колектив. Скільки на це потребується часу – точно сказати не беруся. Але що списувати «Волинь-Університет-ОДЮСШ» з рахунків не варто – то однозначно!

Прес-служба ГО ФВУ.

P.S. 22 – 23 листопада «Волинь-Університет-ОДЮСШ» прийматиме у рідних стінах свого найближчого конкурента у турнірній таблиці – команду «Білозгар-Медуніверситет» (Вінниця). Тож, сподіваємося, що підопічним Богуслава Галицького вдасться залишити останнє місце.​

А 27 – 29 листопада в рамках 2-го етапу Кубка України лучанки вдома змагатимуться з командами «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» (Рівне), «Легенда-Wnet» (Київ) і ВК «Полтавчанка» (Полтава). Відзначимо, що до 3-го кола турніру вийдуть по дві найсильніші команди з кожної.

Telegram Channel