Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Графіка луцької художниці: коні та коти

Художниця з картиною, "з якої все почалося".

Сергій НАУМУК

Графіка луцької художниці: коні та коти

У Луцьку відкрили виставку Оксани Маланій

Чергова виставка у галереї OBRAZ & GRABOVETSKA зібрала поціновувачів графіки. Мисткиня Оксана Маланій представила роботи саме цього жанру (хоча, як зізналася сама художниця, вона творить і техніці олійного живопису). Переважна тематика робіт — тваринний світ, здебільшого коні та коти, леви.


Презентація виставки у галереї OBRAZ & GRABOVETSKA.
 

– Мистецтво — багатогранне поняття, ємке, надпотужне, яке є рушійною силою, особливо коли має приставку «сучасне». Митці завжди хочуть зробити світ красивішим, викликати емоції, врізатися у пам’ять. Змінюватися і змінювати. Тому сьогодні ми відкриваємо виставку-продаж графіки луцької художниці Оксани Маланій, – зазначила на презентації засновниця галереї Наталя Грабовецька.

Вартість робіт Оксани Маланій коливається від 500 гривень для невеликої картинки до 100 євро. 

– Після закінчення художньої школи та отримання диплома дизайнера інтер’єрів я не покидаю малювання. Щодня потрішки щось малюю, – розповіла пані Оксана. – Був період, коли я не малювала. Але якщо це прагнення є в людини всередині, то воно виявить себе. Більшість моїх робіт продається за кордоном. Таким чином я прославляю наше міст. Під час поїздки в німецьке місто Ганновер колежанка відкрила стейк-хауз і запропонувала оформити інтер’єр. Я уявила щось таке брутальне, захотілося намалювати биків. У заклад зайшов відомий німецький дизайнер. Він сказав мені, що я мушу малювати щодня і саме в такій техніці. Він підштовхнув мене займатися саме цим. Треба робити те, що тобі відкликається в серці. Мій улюблений вид мистецтва — графіка. Я вражена, коли однією лінією вдається передати стільки емоцій, стільки руху, стільки експресії.

Художниця зізналася, що малює щодня. Виняток — лише під час поїздок. Власний стиль випрацювала кілька років тому. На одну велику роботу пані Оксана витрачає два-три дні.

Вартість робіт Оксани Маланій коливається від 500 гривень для невеликої картинки до 100 євро.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel