Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Півтори сотні юних волинян сьогодні сказали: «Я – художник!» (Фото, відео)

Можливо, через десятки років за цими дитячими роботами полюватимуть колекціонери.

Волинь-нова

Півтори сотні юних волинян сьогодні сказали: «Я – художник!» (Фото, відео)

В обласному центрі відбулася посвята у першокласники учнів Луцької художньої школи

Майбутні конкуренти Пікассо, Айвазовського та Криволапа зібралися в приміщенні Волинського обласного академічного театру ляльок.

Ми проводимо цей захід, щоб діти усвідомили, що вони навчаються в особливій установі, згуртувалися, зрозуміли, що це – не лише мистецький заклад, а й творче товариство.

Вся публіка – творча, але не надто дисциплінована. Викладачам треба було добре постаратися, щоб донести інформацію до своїх підопічних.

«Ми проводимо цей захід, щоб діти усвідомили, що вони навчаються в особливій установі, згуртувалися, зрозуміли, що це – не лише мистецький заклад, а й творче товариство!», – розповів директор Луцької художньої школи Іван Гаврилюк.

Першокласники мали змогу побачити роботи випускників школи.

 

Під час урочистостей школярі виконували творче завдання: по три представники із кожної групи (а їх цього року вісім) малювали картину на тему «Я – художник!».

«І я так зможу!» 

 

 Допитатися, що саме вирішили зобразити юні живописці, було доволі складно: відповідали гуртом і художники, і консультанти (яких зібралося чимало).

Один художник розфарбовує небо, інший малює його портрет.

 

 Хтось зображав художників, які малюють місто, хтось просто Луцький замок, дехто намагався показати, як створюється шедевр живопису у зоопарку. Ці дитячі роботи викладачі не оцінювали, своїми відгуками мали поділитися однокласники авторів. Після творчого завдання головні герої сьогоднішнього свята отримали посвідчення першокласника та залікові книжки.

 

Директор школи вручив документи кожному першокласнику особисто.

На завершення урочистостей діти переглянули лялькову виставу Всеволода Данилевича «Бджілка».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel