Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Кремль отримав доступ до секретних документів нашого Генштабу?

Генштаб України.

Міністерство оборони України.

Кремль отримав доступ до секретних документів нашого Генштабу?

Печерський суд столиці надав слідчим Державного бюро розслідувань України доступ до секретного Стратегічного плану застосування збройних сил України!

Про це повідомив Юрій Бірюков — ексрадник міністра оборони України Степана Полторака. Бірюков наголосив, що документ має гриф «Особливої важливості». Заявив, що в усьому Міністерстві оборони та Генштабі щонайбільше 7 чи 8 працівників мають доступ до таких текстів, включаючи Головнокомандувача.

В усьому Міністерстві оборони та Генштабі щонайбільше 7 чи 8 працівників мають доступ до таких текстів, включаючи Головнокомандувача.

Тривожною ця новина є через те, що ухвала суду стосується одного з проваджень, які ініціював ексзаступник Адміністрації президента часів Януковича – Андрій Портнов, який після перемоги Зеленського повернувся в Україну. Портнов відомий своїми можливостями в ДБР, зокрема, про деякі рішення ДБР він повідомляв швидше, ніж саме бюро! Хтось зливає йому інформацію. Крім цього, якимось чином у руках Портнова опинились два томи кримінального провадження Гепрокуратури про розстріли на Майдані. Він сказав, що «знайшов їх». Тож зрозуміло, що доступ слідчих ДБР до секретних матеріалів Генштабу означатиме і доступ до них Андрія Портнова, а отже і Москви, на яку він явно працює.

Михайло Забродський.
Михайло Забродський.

 У зв’язку з цим колишній командувач Десантно-штурмових військ, а зараз народний депутат від «Європейської солідарності», Герой України Михайло Забродський заявляє про загрозу національній безпеці. «Це робиться (рішення суду – РЕД.) саме в той час, коли за заявами керівництва ДБР, вони не можуть забезпечити в повній мірі секретність і відповідний режим у своєму відомстві», – підкреслив він.

Наша політична сила вбачає в цьому пряму загрозу національній безпеці.

«Це робиться в той час, коли дійсно є реальний ризик витоку інформації і, зокрема безконтрольного розповсюдження складових плану і інформації, яка міститься в цьому документі», – заявив Михайло Забродський. «Наша політична сила вбачає в цьому пряму загрозу національній безпеці. Тому що існує реальний ризик потрапляння цього документу в цілому, або окремих його елементів, в тому числі і в руки Росії як країни-агресора», – підкреслив парламентар.

Telegram Channel