Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
ФСБ завербувало українця, щоб той публічно оббріхувати ЗСУ

Зловмиснику не вдалося втекти до Криму.

ssu.gov.ua

ФСБ завербувало українця, щоб той публічно оббріхувати ЗСУ

Спецслужба Росії готувала спецоперацію дискредитації Збройних сил України, залучивши для цього жителя Криму

З допомогою завербованого чоловіка російські куратори планували поширювати фейки в ЗМІ, в яких йшлося б про нібито низький моральний стан української армії, передає LB.ua.

Правоохоронці з'ясували, що чоловік після окупації отримав паспорт Росії, у 2016 році склав російську присягу і був відправлений до Сирії захищати «рускій мір».

Для вербування вони вибрали колишнього українського військового з десантно-штурмових військ, який в 2018 році вступив на контрактну службу в ЗСУ. На материкову частину України він приїхав з окупованого Криму, повідомили в пресслужбі СБУ.

«Правоохоронці з'ясували, що чоловік після окупації отримав паспорт Росії, у 2016 році склав російську присягу і був відправлений до Сирії захищати «рускій мір», - уточнили в Службі безпеки України.

За даними розвідки, саме в Сирії він і почав свою співпрацю з ФСБ, яка вирішила використовувати його українське походження для спланованої дискредитації військово-політичного керівництва України.

Оперативники затримали дезертира під час спроби перетину адміністративного кордону з Кримом. Під час обшуку в нього вилучили зібрану на службі військову інформацію і документи про участь у бойових діях на Донбасі.

Telegram Channel