Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Починається масова розправа і зачистка тих, хто робив реальну реформу в армії»

Дмитро Марченко - бойовий офіцер, учасник захисту Донецького аеропорту.

mind.ua

«Починається масова розправа і зачистка тих, хто робив реальну реформу в армії»

Справа проти генерала-реформатора Дмитра Марченка викликає багато запитань до слідства і рішення одіозного Печерського суду. Про це заявила волонтер, народний депутат від «Європейської Солідарності» Софія Федина в ефірі телеканалу «Прямий»

«Взагалі дивна справа, якщо розібратися, що інкримінують генералу і тим хлопцям, яких ще будуть судити. Ці бронежилети виготовляє у нас в Україні одна єдина фірма, і їх закупляють не тільки для ЗСУ. Факт в тому, що там закупляють і для СБУ, і для прикордонників – усі силовики. І до всіх інших силовиків щодо тих самих «броників» питань немає жодних. Є тільки питання по Марченку», – зауважила Софія Федина.

«Починається масова розправа і зачистка тих, хто робив реальну реформу армії. Здійснюються нападки проти тих, хто дійсно реформував армію, ставив її на ноги, по суті персонально захищав цю державу на полях бою, і тепер з них роблять злочинців», – наголосила представниця «Європейської Солідарності».

«Викликає подив той факт, що Дмитру Марченку було обрано саме такий запобіжний захід, незважаючи на те, що він не переховувався та співпрацював зі слідством, є бойовим офіцером, учасником оборони ДАП, позитивно характеризується по службі, а також те, що судом не було взято до уваги пропозицію кількох народних депутатів та Героїв України про взяття Дмитра на поруки»

Тим часом у Міноборони заступилися за генерал-майора Дмитра Марченка. Там здивовані обранням йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення 76 мільйонів гривень застави .

«Викликає подив той факт, що Дмитру Марченку було обрано саме такий запобіжний захід, незважаючи на те, що він не переховувався та співпрацював зі слідством, є бойовим офіцером, учасником оборони ДАП, позитивно характеризується по службі, а також те, що судом не було взято до уваги пропозицію кількох народних депутатів та Героїв України про взяття Дмитра на поруки», - йдеться у заяві пресслужби.

При цьому у Міноборони наголосили, що зацікавлені в об’єктивному та компетентному розслідуванні справи щодо закупівлі бронежилетів, готові надати «всебічне сприяння слідству» і сподіваються на його об’єктивність та неупередженість.

11 листопада генерал-майора, начальника управління матеріального забезпечення Міноборони Дмитра Марченка, який підозрюється у закупівлі бракованих бронежилетів, заарештували з правом внесення 76 мільйонів гривень застави.

 

Telegram Channel