Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Ковелі лунали пісні польською

На захід «Співаймо для Незалежної» до Ковеля приїхали солісти та гурти з Берестечка, Любомля, Рівного, Луцька й Тернополя.

Фото: Олександр ФОМУК.

У Ковелі лунали пісні польською

У місті залізничників на Волині відбувся VIII конкурс польської співаної поезії

На захід «Співаймо для Незалежної» до Ковеля приїхали солісти та гурти з Берестечка, Любомля, Рівного, Луцька й Тернополя. Активно до нього долучилися також ковельчани, інформує Ковельська міська рада.

Гостей привітав голова Товариства польської культури в Ковелі Анатолій Герка. На адресу польської спільноти слова вітання з нагоди свята Незалежності висловили консул Республіки Польща в Луцьку Тереза Хрущ, голова Федерації польських організацій в Україні Емілія Хмєльова, заступник міського голови Ковеля Ігор Прокопів, Евеліна Новосад із Товариства шанувальників Волині та Полісся з Холма та інші.

Учні польської школи з Ковеля декламували патріотичні вірші, виконували музичні твори.

Учні польської школи з Ковеля декламували патріотичні вірші, виконували музичні твори. Короткі майстер-класи для виконавців провела Кароліна Нєпоґодзінська – солістка з Вроцлава.

 

Учасники конкурсу представили 28 пісень. Журі вирішило присудити І- ІІ місце Богданові Макогону з Рівного, ІІІ місце здобула Анна Рабчук із Ковеля. Відзнаки отримали гурт «Водограй» із Берестечка, Анастасія Сахарук із Любомля та Ольга Рудик із Ковеля. Усі учасники одержали нагороди та подарунки.

Захід відбувся в межах проєкту «Для незалежності», який отримав фінансування від Сенату РП у рамках здійснення опіки над Полонією та поляками за кордоном за посередництвом фонду «Свобода і демократія», повідомив Вєслав ПІСАРСЬКИЙ, учитель польської мови, на сайті Ковельської міської ради.

Telegram Channel