Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Любешівському технічному коледжі завершилася декада гуманітарних і соціальних дисциплін

Студенти та учні долучилися до написання традиційного диктанту національної єдності

Любешівський Технічний коледж Луцького НТУ

У Любешівському технічному коледжі завершилася декада гуманітарних і соціальних дисциплін

Метою проведення декади було поширення серед учнів і студентів знань з гуманітарних і соціальних дисциплін та прищеплення інтересу до вивчення предметів гуманітарно-соціального циклу, розвиток інтелектуальної та емоційної сфери учнівської і студентської особистості, пізнавальних інтересів, підвищення рівня мотивації навчального процесу; виховання всебічно розвиненої компетентнісної особистості

Викладачі словесності та соціальних дисциплін проявили творчу ініціативу та підготували насичену програму.
Розпочалася декада урочистою лінійкою, присвяченою Дню української писемності та мови. Бібліотекар коледжу Демих М.М. підготувала тематичну виставку художньої, наукової, публіцистичної літератури «Лунай величне наше слово».

8 листопада студенти та учні долучилися до написання традиційного диктанту національної єдності під гаслом «Грамотний студент, учень – сучасний тренд». 11 листопада відбувся мовознавчий турнір між учнями 16 та 26 групи «Знавці рідного слова», який дав можливість перевірити знання, ерудицію учнів, а для когось це була можливість дізнатися щось нове. У змаганнях взяли участь 2 команди. За підсумками переможцем стала команда «Юні філологи».

12 листопада викладачі української словесності провели I етап XX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика - конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. У конкурсі взяли участь студенти та учні I-III курсів. Учасникам для написання робіт були запропоновані завдання для перевірки правописних умінь і творчі - для визначення рівня сформованості вмінь влучно і чітко висловлювати думки, переконливо аргументувати.

Переможцями стали:
Романюк Оксана, студентка 31-БО групи
Киричик Назар, учень 14 групи.

Знову всі відчули, яка красива та мелодійна наша мова. Вона – неоціненний скарб, і ми ним володіємо.

13 листопада проведено усний журнал «З витоків української писемності». Під час заходу присутні познайомилися зі сторінками історії української мови, згадали скорботні дати на тернистому шляху її розвитку.

14 листопада – інформаційно-просвітницька година «Від Нестора Літописця до сучасності». Студенти зробили екскурс у сиву давнину, прослідкувавши шлях розвитку писемності. Ліна Костенко казала: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». Аби наш народ все ж не втратив найголовніший засіб спілкування, учасники заходу радили про нього частіше згадувати та плекати, і не лише у святкові дні.

15 листопада проведено інтелектуальну гру «Дві зірки». 18 листопада – відкритий урок «Друга світова війна 1939-1945. Нацистський окупаційний режим в Україні», 19 листопада – бесіда «Участь засобів масової інформації у формуванні суспільної думки», 20 листопада – виховний захід «Голодомор 1932-1933 років – біль серця всієї України». 21 листопада – виховний захід «У нашій пам’яті вони назавжди залишились». Метою якого було вшанувати пам'ять героїв Небесної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України. 22 листопада – Конференція «Роль і місце гуманітарних і соціальних дисциплін у підготовці майбутніх спеціалістів».

Декада завершилася. Знову всі відчули, яка красива та мелодійна наша мова. Вона – неоціненний скарб, і ми ним володіємо.

Джерело: Любешівський технічний коледж Луцького НТУ
Telegram Channel