Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Замість збірної Росії на Євро-2020 може поїхати збірна Шотландії

Ото було б добре!

Фото: REUTERS

Замість збірної Росії на Євро-2020 може поїхати збірна Шотландії

Бо не треба було допінг жерти ложками...

Збірна Шотландії має шанси замінити Росію у фінальній частині чемпіонату Європи 2020 року.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на The Telegraph.

За інформацією видання, саме британська команда може отримати путівку на турнір, так як виступала в одній групі з росіянами в кваліфікації і фінішувала на третьому місці.

Саме британська команда може отримати путівку на турнір, так як виступала в одній групі з росіянами в кваліфікації і фінішувала на третьому місці.

Росія може втратити право виступу на Євро-2020 через рішення комітету щодо відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендувати звільнити Росію від всіх міжнародних змагань на чотири роки.

У такому випадку Росія може втратити право участі на Євро-2020, ЧС-2022, а також виступити під нейтральним прапором на Олімпіадах в Токіо та Пекіні. Причиною такого рішення стали зміни в базі даних Московської антидопінгової лабораторії, які були зроблені для приховування позитивних допінг-проб.

9 грудня відбудеться засідання Виконкому WADA, який остаточно розгляне це питання. Росія зможе оскаржити це рішення в Спортивному арбітражному суді (CAS).

Нагадаємо, WADA вдалося дізнатися про маніпуляції із пробами завдяки базі даних, яку організації надав інформатор Григорій Родченков. Росія на початку 2019 року передала свою версію цієї бази за умов відновлення статусу РУСАДА, після чого були виявлені невідповідності.

Telegram Channel