Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Хто відповість за розгул злочинності в Нововолинську?

Хто захоче піти працювати туди, де бандитів у рази більше, а умови, в яких доводиться з ними боротися, набагато гірші?

vl.npu.gov.ua

Хто відповість за розгул злочинності в Нововолинську?

Після реформи поліції в Нововолинську відділ перетворили на відділення, скоротили штат та багато підрозділів

21-го листопада  нинішнього року в шахтарському місті затримали організовану злочинну групу, яка займалася контрабандою прекурсорів в особливо великих розмірах, незаконним придбанням, перевезенням з метою збуту, а також незаконним збутом наркотичних засобів, психотропних речовин. Цього ж дня пов’язали «смотрящого» злочинної групи та його спільника.

Про це повідомили керівники правоохоронних органів Волині під час спільного брифінгу. Разом з тим тоді ж було озвучено інформацію про те, що прокуратура області встановила факти неефективного розслідування працівниками Нововолинського відділення поліції кримінальних проваджень про вчинення крадіжок, грабежів, вимагань та умисного пошкодження чужого майна шляхом підпалу. 

У шахтарському місті почали ширитися чутки, що після гучних затримань організованих злочинних груп в місті та заяви обласної прокуратури про одну з причин погіршення криміногенної ситуації в місті, а саме – неналежне виконання своїх обов’язків працівниками поліції, – керівництво відділення знову може змінитися.

Та  незадовільна матеріально-технічна база та кадрові проблеми гальмують успішну роботу. Зокрема, за перше півріччя при штатній чисельності 82 чоловіка в Нововолинську працює 53. При цьому, якщо врахувати відпустки, відрядження та лікарняні, то при виконанні обов’язків – менше 30 працівників. 

Стурбованість з цього приводу висловили одинадцять депутатів Нововолинської міської ради. В своєму зверненні вони наголошують на підтримці начальника Нововолинського відділення поліції Сергія Галащука. Зокрема, зазначають, що за час, коли він перебуває на посаді, комунікація між представниками влади та правоохоронними органами суттєво покращилась, є можливість більш конкретно співпрацювати, допомагати вирішувати матеріально – технічні і кадрові питання.

Сергій Галащук займається лише кабінетною роботою, а й особисто виїздить на місця подій, аби бути в курсі подій, тримати руку на пульсі часу.  Активізувалась робота ГО «Варта порядку», з допомогою якої небайдужі нововолинці підтримують поліцію не лише на словах, а й діями, відчувається зростання довіри до правоохоронців. Є чимало напрацювань та планів для покращення ситуації у місті, які були би неможливі без тісного контакту та пошуку точок дотику між різними гілками влади. Вважають, що теперішній начальник відповідає усім необхідним вимогам керівника силової структури.

Та незадовільна матеріально-технічна база та кадрові проблеми гальмують успішну роботу. Зокрема, за перше півріччя при штатній чисельності 82 чоловіка в Нововолинську працює 53. При цьому, якщо врахувати відпустки, відрядження та лікарняні, то при виконанні обов’язків – менше 30 працівників. Дві нові машини Renault та Mitsubishi - в розпорядженні  групи реагування патрульної поліції (ГРПП), однак вона займається дрібними кримінальними правопорушеннями. Працівниками карного розшуку, слідства, задіяні на розкритті основних злочинів,  працюють на старих, вітчизняного виробництва автівках, які постійно ремонтують за власні кошти. Тобто, чимало об’єктивних причин незадовільної роботи, проте  депутати міської ради  запевняють, що докладуть усіх зусиль для  їх усунення. 

Головна перешкода  для ефективної діяльності – в тому, що після реформи поліції в  Нововолинську відділ перетворили на відділення, скоротили штат та багато підрозділів. Головний відділ знаходиться у Володимирі-Волинському, там працівники отримують більшу зарплату. В той час у шахтарському місті  злочинів реєструється в три рази більше. Так хто захоче піти працювати туди, де бандитів у рази більше, а умови, в яких доводиться з ними боротися, набагато гірші? І хто повинен за це відповісти?

Роксолана Вишневич


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel