Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Людині потрібна людина»: видатні українські актори підтримали луцьку акторку

Талановиті актори подали глядачам розслідування колізії гріха і покаяння.

Фото з фейсбук-сторінки театру "Сузір'я".

«Людині потрібна людина»: видатні українські актори підтримали луцьку акторку

У Волинському облмуздрамтеатрі ім. Т.Г. Шевченка відбулася благодійна вистава за повістю А.П.Чехова «Вогні». Зібрані кошти передані на післяопераційну реабілітацію актрисі Тетяні Холковській

«Вогні, цілий ряд вогнів, які з'являються і зникають, як думки. Ми, як той старозавітній народ, який був і немає. А сонце сходить і заходить. І зникає аж там десь ген за старістю...»

 

Антон Павлович Чехов – майстер психологічної повісті. Розкрити характери його героїв – вище сценічне мистецтво. П'єса «Вогні» за його однойменною повістю зібрала у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка повний аншлаг, адже у тонкощі характерів чехівських героїв занурилися справжні професіонали – режисерка Національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької Алла Бабенко та актори цього театру – заслужена артистка Олександра Люта, заслужений діяч мистецтв Юрій Чеков і актор Національного академічного драматичного театру ім.І. Франка народний артист України Тарас Жирко.

Обставина, яка об'єднала акторів «Сузір'я», які приїхали у свій вихідний зі Львова й Києва, і повен зал глядачів, – бажання підтримати морально, духовно й фінансово прекрасну актрису й людину Тетяну Холковську у складній життєвій ситуації.

Талановиті актори подали глядачам розслідування колізії гріха і покаяння. Класичний сюжет із любовним «трикутником». Але всі задумалися, чому інтелігентні люди роблять негідні вчинки? Що керує ними? У «Вогнях» неперевершеного словотерапевта душ - дві моральні позиції – чоловіка середніх літ й молодого студента, час для якого асоціються з вічністю. Бескінечні вогні вздовж обрію наводять студента на думку, що колись тут жив давній народ - филистимляни, а тепер сучасні люди будують школи, заводи, але від усіх з часом не залишиться й пилу. З такою життєвою позицією, коли все умовне й відносне, то ніби й будь-які вчинки не варті осуду. І ось студент спокушає нещасливу в заміжжі жінку і покидає її. Правда, з часом відчуває докори совісті, розкаюється, стає порядним сім'янином, та чи зменшує це душевну травму, нанесену людині?

Безперервні діалоги інтригували глядачів, але не втомлювали. З декорацій на сцені – всього три стільці, увага лише на акторів. А вони грають професійно. Після таких вистав повертаєшся у реальний світ із відчуттям, що тобі дозволили зазирнути за лаштунки людської душі і думаєш про себе: «Чи так я живу?»

Заслужені
Заслужені «заньківчани» Олександа Люта та Юрій Чеков у Луцьку.

 

Після вистави — гучні аплодисменти. Провідним акторам подякувала народна артистка України Людмила Приходько, вона зазначила, що обставина, яка об'єднала нас усіх: і акторів «Сузір'я», які приїхали у свій вихідний зі Львова й Києва, і повен зал глядачів, – бажання підтримати морально, духовно й фінансово прекрасну актрису й людину Тетяну Холковську у складній життєвій ситуації.

– Цей день запам'ятається нам усім, бо ми разом зробили світ трохи кращим, трохи чеснішим, а «раз добром нагріте серце вік не прохолоне», казав Кобзар.

Народний артист України Тарас Жирко:
Народний артист України Тарас Жирко: «Людині потрібна людина».

 

– Людині потрібна людина – так нас Бог створив. У час випробувань людині здається, що вона самотня й нікому не потрібна. Виявляється — ні! Тетяно, бачиш скільки людей прийшло тебе підтримати? - звернувся народний артист України Тарас Жирко, – І у виставі, і у цій конкретній ситуації ми співпереживаємо, хвилюємося за те, що відбувається у нашій країні. І зможемо перемогти лише коли прийдемо одне до одного, коли об'єднаємося.

 Посилання на статтю про Тетяну Холковську у газеті «Волинь».

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel