Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
За вбивство двох онуків на діда може чекати довічне ув’язнення

У господаря вилучили 1149 одиниць вибухових предметів.

rv.suspilne.media

За вбивство двох онуків на діда може чекати довічне ув’язнення

Обвинувальний акт щодо мешканця селища Смига Дубенського району, що на Рівненщині, Миколи Середюка, якого підозрюють у навмисному вбивстві 11-річної дівчинки і 13-річного хлопчика, вже складено і незабаром буде передано до суду для розгляду по суті

Про це журналістам повідомив виконувач обов’язків прокурора Рівненської області Тарас Ільящук. За його словами, у ході слідства підстав для перекваліфікації підозри у незаконне поводження з вибуховими речовинами не виявили: «Ми вважаємо, що ті обставини, які встановлені у ході слідства, у першу чергу,

за результатами огляду місця події, дають підстави говорити саме про вчинення навмисного вбивства. У даному випадку постраждали малолітні діти.

Звичайно, що це могла бути інша особа. Але там були написи «золото», а не написи, які б застерігали від проникнення у ті сейфи, а навпаки – написи, які могли привабити сторонніх осіб, тим паче дітей.

За версією слідства, після того, як його обікрали у 2017 році, Микола Середюк виготовив з вибухівки 4 пастки і розставив їх по оселі. Діти підірвалися на одній з них і загинули на місці.

Нагадаємо, у липні цього року в селищі Смига Дубенського району внаслідок вибуху загинули 13-річний хлопчик та 11-річна дівчинка. Вони зайшли до оселі свого 59-річного діда, коли дорослих не було дома. Діти знайшли ключ від сейфу і коли відчинили його – пролунав вибух.

За версією слідства, після того, як його обікрали у 2017 році, Микола Середюк виготовив з вибухівки 4 пастки і розставив їх по оселі. Діти підірвалися на одній з них і загинули на місці.

У господаря після події вилучили 1149 одиниць вибухових предметів, серед них 31 мінометну міну, 76 артилерійських снарядів, 13 авіаційних бомб і 5 ручних гранат.

На суді під час обрання запобіжного заходу чоловік пояснив, що не знав, що ці пастки такі потужні і вбивати нікого він не хотів.

Тим часом під час обшуку у господарстві вибухотехніки знайшли більше тисячі боєприпасів часів ІІ-ї світової війни. Слідчі відкрили кілька кримінальних проваджень, максимальне покарання за якими передбачає довічне позбавлення волі. Наразі підозрюваний перебуває у слідчому ізоляторі Дубенського райвідділу Національної поліції.

  Валентин СТАВСЬКИЙ


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel