Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У древньому Перемилі на Волині збирають експонати для музею-кімнати

Директор НД «Просвіта» с. Перемиль Лариса Лейбик і завідувач бібліотеки - філії Оксана Маслічук.

Волинь-нова

У древньому Перемилі на Волині збирають експонати для музею-кімнати

Цими днями в НД «Просвіта» с. Перемиль Горохівського району директор закладу культури Лариса Лейбик і завідувач бібліотеки-філії Оксана Маслічук облаштовують музей старовинних речей

Робота йде жваво у відремонтованій кімнаті. Зі слів Перемильського сільського голови Надії Маселко, ініціаторки вже нашукали багатенько експонатів, які з цікавістю розглядатимуть підростаючі покоління. А де ж іще діти мають побачити нецьки, в яких прабабусі купали діточок і прали, праски, в котрі засипали розжарене вугілля, затійливо вишиті  довгожительками візерунки на блузах і сорочках, сільськогосподарський реманент, що слугував прадідам-хліборобам на полях і в майстернях?

А де ж іще діти мають побачити нецьки, в яких прабабусі купали діточок і прали, праски, в котрі засипали розжарене вугілля, затійливо вишиті  довгожительками візерунки на блузах і сорочках, сільськогосподарський реманент, що слугував прадідам-хліборобам на полях і в майстернях?

Пані Оксана і пані Лариса звернулися  до жителів населених пунктів довколишньої округи з проханням пошукати на горищах і в коморах, у скринях  і стодолах родинні реліквії, щоб представити їх  оберегами історії рідного краю.

Telegram Channel