Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Турійщині  «Соціальне таксі» возить особливих дітей на заняття

Тепер вони мають змогу привозити синів і дочок на корекційно-розвиткові заняття.

Турійська ОТГ

На Турійщині «Соціальне таксі» возить особливих дітей на заняття

Нещодавно «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради провів семінар з елементами тренінгу для батьків дітей з інвалідністю

У заході взяв участь Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, який пообіцяв підтримку місцевої влади таким сім’ям. Про роль інклюзивно-ресурсного центру у забезпеченні ефективності навчання та супроводу дітей з особливими освітніми потребами інформувала директор  Тетяна Каліщук .Вона розповіла про новий вид послуг, який запроваджено у територіальному центрі соціального обслуговування Турійського району. Це - «Соціальне таксі». Послугами цього транспортного засобу батьки дітей з особливими освітніми потребами зможуть скористатися безкоштовно. Тепер вони мають змогу привозити синів і дочок на корекційно-розвиткові заняття.

Тепер вони мають змогу привозити синів і дочок на корекційно-розвиткові заняття.

Про те, як запобігти насильству в сім'ї та гендерну рівність розповіла Галина  Абрамчук, менеджер проєктів Турійської селищної ради. Про формування у батьків знань та навичок реабілітації дітей з функціональними обмеженнями розповіла Ольга Вдовиченко, лікар територіального центру соціального обслуговування.

Практичні психологи Волошина Марія Юріївна, Федорченко Лариса Адамівна провели тренінгове заняття з матерями, навчаючи їх вправ «Клубок», «Спільний малюнок», «Чарівна скринька». А вчитель-логопед  Олена Калішук організувала майстер-клас на тему «Мовленнєві порушення у дітей та шляхи їх подолання», повідомив сайт Турійської ОТГ.

Telegram Channel