Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
В Ягодині черга, водії перекрили дорогу

Вони зважилися на радикальні дії, перекривши рух на міжнародній автотрасі «Київ – Варшава» в районі села Коцюри.

Фото Сергія Боярчука

В Ягодині черга, водії перекрили дорогу

Цими вихідними черга вантажівок до пункту пропуску через державний кордон України в Ягодині знову сягнула 20 кілометрів. Тягнучка розпочиналася одразу перед містом Любомль. Водіям довелося чотири доби відстояти в черзі, просунувшись при цьому 5-6 кілометрів, допоки їх терпець не увірвався

В понеділок ближче обідньої пори вони зважилися на радикальні дії, перекривши рух на міжнародній автотрасі «Київ – Варшава» в районі села Коцюри.

Одразу ж на місце події прибули представники поліції та місцевої райдержадміністрації, але основні вимоги протестувальники адресували працівникам митниці та держприкордонслужби. Найперше вони стосувалися вкрай повільного просування черги. Поки чекали посадових осіб митниці, «дісталося» й представникам держадміністрації та поліції. Далекобійники обурювалися тими умовами, які доводиться терпіти протягом цих чотирьох діб, а також протиправними діями окремих осіб, котрі пропонують скористатися їхніми послугами і проїхати поза чергою, сплативши їм відповідну суму коштів.

Вони зважилися на радикальні дії, перекривши рух на міжнародній автотрасі «Київ – Варшава» в районі села Коцюри.

В подібних діалогах, які зрідка переростали в емоційні суперечки та звинувачення пройшло ще чотири години, допоки до мітингувальників не прибув т.в.о. начальника Ягодинської митниці Сергій Ткачук. Найперше посадовець повідомив,  що «робота митниці йде у штатному режимі, ніяких затримок на українській стороні немає і бути не може».

-         Пропускна спроможність нашої митниці – 600 вантажівок за добу, поляки приймають 200-250, - констатував Сергій Ткачук. - Ми нічого зробити не можемо, вже неодноразово звертали увагу на цю проблему сусідню сторону.

Також він відкинув звинувачення щодо оформлення транспорту поза чергою, зазначивши, що оформляються лише ті автомобілі, які вже знаходяться у пункті пропуску.

Навести там порядок протестувальники просили поліцію, оскільки представники Держприкордонслужби спілкуватися у місці перекриття руху не захотіли. Отож, свою акцію водії-далекобійники погодилися перенести поближче до пункту пропуску, а тим часом самі прийнялися регулювати рух вантажного транспорту, перевіряючи у колег документи та вантаж. 

Сергій Боярчук.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel