Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
70-річний пенсіонер намагався вбити колишню співмешканку і ледь не спалив їй хату

Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі, або довічне ув'язнення.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

70-річний пенсіонер намагався вбити колишню співмешканку і ледь не спалив їй хату

Близько 00:30 зловсмисник, розбивши вікно, вкинув три склеєні скетчем пляшки із легкозаймистою речовиною до оселі, де проживає 62-річна жительки села Межирич Острозького району Рівненщини

На щастя, тієї ночі у будинку був син господині, який приїхав погостювати. Він почув, що хтось розбив вікно в іншій кімнаті, тож зумів швидко загасити вогонь. Втім, палія затримати не вдалося.  

На місце події виїхала слідчо-оперативна група та кінолог. Жінка повідомила, що підозрює місцевого жителя, адже має з ним давній конфлікт. 

Стосунки не склалися, тому затаївши образу, чоловік вирішив спалити будинок, в який, начебто, вкладав гроші. 

На шлях відходу зловмисника натрапила німецька вівчарка Гроза. Будинок потерпілої знаходиться в межах села Межирич, проте на окраїні, тож дорога до нього пролягає через лісовий масив. Саме туди і повела чотирилапа поліцейська. 

Розуміючи, що його переслідують, зловмиснику нічого не залишалося, як вийти із лісу. Поліцейським слідчо-оперативної групи все ж вдалося викрити чоловіка: він переховувався в одному із будинків села. 70-річний місцевий житель зізнався у скоєному. 

З’ясувалося, що раніше пенсіонер проживав разом із 62-річною жінкою. Однак стосунки не склалися, тому затаївши образу, чоловік вирішив спалити будинок, в який, начебто, вкладав гроші. 

70-річного жителя села Межирич затримали у порядку статті 208 Кримінального-процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні замаху на вбивство двох осіб за частиною 2 статті 15, пунктом 2 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Слідчі готуватимуть клопотання до суду про обрання пенсіонеру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 

Telegram Channel