Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
 У Рожищі визначили переможця краєзнавчої премії імені Степана Курила-Шванса

Творча премія імені Степана Курила-Шванса присуджується з 2013 року за кращий матеріал історико-краєзнавчого змісту.

Наш край

У Рожищі визначили переможця краєзнавчої премії імені Степана Курила-Шванса

Сьомим лауреатом цієї премії став Роман Трофімчук, співробітник Рожищенського історико-краєзнавчого музею, на цей час – в.о. директора цього закладу

6 грудня засновник премії, заслужений журналіст України Василь Федчук та редактор газети «Наш край» Наталія Яковлева вручили переможцю диплом лауреата та грошову винагороду, пише районна газета «Наш край».

Василь Федчук зауважив, що краєзнавча тематика на сторінках газети актуальна, адже не всі жителі району добре знають історію малої батьківщини. Останніми роками краєзнавці району підготували до друку та видали кілька книг цієї тематики, однак недостатніми тиражами. Газетні публікації дають можливість зменшити кількість чорних плям в історії рідного краю.

Творча премія імені Степана Курила-Шванса присуджується з 2013 року за кращий матеріал історико-краєзнавчого змісту чи їх серію.

  Саме публікації Романа Трофімчука з історії церкви, РД «Просвіта», музею, освітніх закладів, про видатних українців журі визнало гідними високої нагороди.

Роман Трофімчук відзначив, що ця нагорода – результат його роботи в музеї, адже досі навчав дітей історії України та світу.

Довідково: Творча премія імені Степана Курила-Шванса присуджується з 2013 року за кращий матеріал історико-краєзнавчого змісту чи їх серію (опубліковані на сторінках Рожищенської громадсько-політичної газети «Наш край» протягом року), традиційно у день народження Степана Курила-Шванса.

Telegram Channel