Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
За спалення сміття оштрафували на 1300 гривень

Лише цього року на Рівненщині 58 паліїв бур’яну і сміття покарали штрафами.

deisumy.gov.ua

За спалення сміття оштрафували на 1300 гривень

На засіданні адміністративної комісії Радивилівської міської ради, що на Рівненщині, серед інших розглянули справи громадян, яких було притягнуто до адміністративної відповідальності за спалювання рослинних залишків на присадибних ділянках

Відповідним рішенням на кожного з чотирьох порушників накладено штраф у розмірі 1.300 гривень. Це має стати серйозним уроком для інших жителів міста та об’єднаної громади.

Нагадаємо, лише цього року на Рівненщині 58 паліїв бур’яну і сміття покарали штрафами.

Відтак рятувальники головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області закликають краян не спалювати суху рослинність, берегти довкілля, власне життя і здоров'я.  За подібні протиправні дії передбачено чинним законодавством адміністративна, а у деяких випадках і кримінальну відповідальність.

Впродовж 11 місяців цього року у головному управлінні Національної поліції України у Рівненській області зареєстровано 81 кримінальне правопорушення щодо умисного пошкодження майна шляхом підпалів. 

До речі, всього впродовж 11 місяців цього року у головному управлінні Національної поліції України у Рівненській області зареєстровано 81 кримінальне правопорушення щодо умисного пошкодження майна шляхом підпалів.

За результатом проведеного досудового розслідування 21 кримінальне провадження закрито у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення. Підстави: коротке замикання електричної проводки, необережне поводження з вогнем, завдана шкода не є значною тощо. Трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. 6 кримінальних проваджень за 13-ма фактами підпалів скеровано до суду з обвинувальними актами.

Валентин Ставський

Telegram Channel