Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
СБУ може бути причетною до вбивства Шеремета

Є певні факти, які не розкриває МВС, але які дадуть можливість вийти на замовника вбивства.

bykvu.com

СБУ може бути причетною до вбивства Шеремета

Служба безпеки України могла сприяти виконанню вбивства журналіста Павла Шеремета в Києві

Про це заявив на своєму Youtubе екснардеп Сергій Лещенко повідомляє Depo.ua. Лещенко наголосив, що кількість доказів, яка була представлена Міністерством внутрішніх справ щодо вбивства Шеремета — серйозна.

Він також прокоментував затримання Владислава Грищенка. «З того, що мені відомо, то, дійсно, цей Грищенко — це людина, яка знається на вибухівці», − сказав Лещенко. Грищенко був затриманий вже понад місяць — з 24 вересня — за підозрою в замаху на вбивство за допомогою вибухівки в Косові Івано-Франківської області.

За його даними, в день вбивства у подружжя Грищенків були вимкнені телефони та знаходились Дніпрі. Таким чином вони хотіли організувати собі алібі, адже наразі перше, що перевірять при розкритті злочинів — це тарифікація телефонів, ідентифікація місцяперебування, контакти тощо. Відтак в цей день Грищенки могли їздити до Києва і не брати з собою телефони.

За словами Лещенка, в цей момент подружжя вже перебувало в контакті зі Службою безпеки України. Він наголошує, що відео з чотирьох камер спостережень на місці вбивства зникли «не без сприяння СБУ».

«Ми бачимо два епізоди, які можуть бути пов’язані між собою. Перший — це перешкоджання розслідуванню через зникнення відео, і другий — це сприяння або не перешкоджання виїзду Грищенків (Бучі та Пуми) в Київ в ніч вбивства Шеремета. Ці два епізоди підтверджують, що є люди, які „кришували» виконавців вбивства», − сказав Лещенко, підкресливши, що це його суб'єктивне переконання, що «може йтися про СБУ».

За його словами, є певні факти, які не розкриває МВС, але які дадуть можливість вийти на замовника вбивства.

Telegram Channel