Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Заява «Європейської солідарності» щодо обшуків на одеському телеканалі «Думская»

Обшуки телекомпанії відбулись після того, як «Думская ТБ» активно висвітлював тему визнання директора НАБУ Артема Ситника винним у корупційному правопорушенні.

Думская.

Заява «Європейської солідарності» щодо обшуків на одеському телеканалі «Думская»

«Товариш» Ленін свого часу писав, що держава у своїй суті є апаратом насилля. Але європейська практика доводить, що держава є апаратом справедливості

І ми сьогодні перебуваємо прямо на роздоріжжі, щоб піти ленінським шляхом.

Партія «Європейська Солідарність» вважає обшуки на одеському телеканалі «Думская ТБ», які відбуваються зараз, прямим політичним тиском на незалежний телеканал.

Національне антикорупційне бюро, яке покликане боротися з корупцією в органах влади, саме зараз займається тиском на засоби масової інформації, не допускає на роботу журналістів, чинить їм перешкоди в їхній журналістській діяльності, вилучає сервер і техніку приватного телеканалу.

Вважаємо, що нам треба визначитися – йдемо ми ленінським репресивним шляхом чи шляхом європейської справедливості, і в цьому зараз ключовий момент.

Це сталося після того, як «Думская ТБ» активно висвітлював тему визнання директора НАБУ Артема Ситника винним у корупційному правопорушенні.

Ми вбачаємо в цьому пряму помсту за незалежну редакційну політику  і критичні матеріали журналістів та авторів «Думская ТБ». Ми вважаємо, що це – перешкоджання журналістській діяльності та політичний тиск з бажанням позбутися незалежних або критичних до владних структур ЗМІ в Україні.

Вимагаємо від Державного бюро розслідувань порушити справу щодо незаконних дій НАБУ, а від влади негайно припинити практику знищення свободи слова в Україні. Влада має поважати демократичні цінності, українських журналістів – що б вони не писали і не говорили в рамках безпеки і законів України – та навчитися сприймати критику.

Ми разом з українським суспільством не допустимо впровадження репресивних інструментів російського штибу проти незалежних ЗМІ в Україні.

Ми звертаємось з цієї трибуни до представника ОБСЄ з приводу захисту свободи слова Арлема Дезіра, до відповідних структур Ради Європи, які стежать за дотриманням свободи слова в країнах, які підписали відповідні конвенції, із закликом негайно звернути на це увагу та відреагувати.

Вважаємо, що нам треба визначитися – йдемо ми ленінським репресивним шляхом чи шляхом європейської справедливості, і в цьому зараз ключовий момент.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel