Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Опитування: депутати «ЄС» найактивніше захищають Україну за кордоном

З п'яти найкращих захисників Українит за кордоном - четверо представляють Євросолідарність.

ЄС.

Опитування: депутати «ЄС» найактивніше захищають Україну за кордоном

Відповідно до опитування експертів, проведеного Радою зовнішньої політики «Українська призма», четверо народних депутатів фракції «Європейська Солідарність» увійшли до п’ятірки найбільш активних політиків, які представляють і просувають інтереси України за кордоном

У п’ятірку увійшли  співголова фракції Ірина Геращенко, голова комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Євросоюзом Іванна Климпуш-Цинцадзе, депутати Володимир Ар’єв та Олексій Гончаренко.

Ірина Геращенко.
Ірина Геращенко.

 Зокрема, Ірина Геращенко на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук подякувала за високу оцінку зусиль депутатів на зовнішньому фронті. «Враховуючи, що зараз я в опозиції, не входжу в жодну міжнародну делегацію ВР, не маю активності й навантаження попередніх років, дуже рада, що все одно використовую всі можливості для захисту України , її територіальної цілісності і суверенітету. Сприймаю вашу високу оцінку як аванс і стимул працювати далі».

Жодного представника партії влади, жодного «Слуги». Це ненормально, адже саме партія влади повинна бути першою в просуванні зовнішньої політики.

Водночас вона зауважила, що занепокоєння викликає, що в цьому рейтингу виключно представники опозиції Іванна Климпуш-Цинцадзе, Володимир Ар’єв, Олексій Гончаренко та громадська діячка, народний депутат 8-го скликання Ганна Гопко, яка зараз працює поза межами парламенту.

«Жодного представника партії влади, жодного «Слуги». Це ненормально, адже саме партія влади повинна бути першою в просуванні зовнішньої політики. Вперше спостерігаємо таку відверту байдужість ВР і депутатів більшості до міжнародної проблематики, відверту імпотенцію профільного комітету та партії влади до зовнішнього фронту», – зазначила політик.

Ірина Геращенко додала: «Парламентська дипломатія – важлива. Й ця справа не терпить дилетантства».

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel