Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Прикордонники збільшують пропускну спроможність пунктів пропуску на в’їзд в Україну

Держприкордонслужба прогнозує істотне зростання пасажиро-транспортного потоку до ЄС після завершення свят.

Державна прикордонна служба України.

Прикордонники збільшують пропускну спроможність пунктів пропуску на в’їзд в Україну

Напередодні новорічних та різдвяних свят потік транспортних засобів на в’їзд в Україну істотно зростає. Час перетинання державного кордону збільшується

Люди, які очікують на проходження контрольних процедур, поширюють у соціальних мережах інформацію про 8-годинні затримки. Зважаючи на ситуацію із передноворічним потоком подорожуючих, Державна прикордонна служба вживає комплекс усіх заходів, необхідних для швидкого оформлення на в’їзних каналах пунктів пропуску на кордоні з країнами ЄС.

Зокрема на більшості переходів на 10 – 20% збільшено кількість особового складу, задіяного до несення служби у нарядах із перевірки документів та огляду транспортних засобів. Окрім цього, додаткові наряди забезпечують підтримання режиму у пунктах пропуску та поблизу них.

На більшості переходів на 10 – 20% збільшено кількість особового складу, задіяного до несення служби у нарядах із перевірки документів та огляду транспортних засобів.

Для забезпечення ритмічності пропуску українські прикордонники проводять регулярні зустрічі з представниками контрольних служб суміжних сторін.

З метою прискорення процесу на в’їзних каналах задіяно додаткові смуги руху, які у звичайному режимі обслуговують дипломатичний та автобусний канали.

В окремих пунктах пропуску обладнано додаткові робочі місця для нарядів із перевірки документів, а на найбільш активних напрямах готові до застосування мобільні комплекси прикордонного контролю «ПОТОК-А».

В окремих пунктах пропуску обладнано додаткові робочі місця для нарядів із перевірки документів.

Станом на сьогоднішній ранок, за інформацією польських прикордонників, черги легкових транспортних засобів сформувалися майже перед усіма автомобільними пунктами пропуску, однак вже до обіду кількість машин у черзі на в’їзд в Україну спільними зусиллями вдалося істотно зменшити на всіх напрямах. На даний момент оптимальними для перетинання кордону є пункти пропуску «Хребенне – Рава Руська», «Долгобичув – Угринів» та «Зосін – Устилуг».

Найбільш завантаженими напрямами залишаються «Дорохуськ – Ягодин» (близько 250 легкових ТЗ на в’їзд в Україну), «Медика – Шегині» (близько 260 легкових машин) та «Корчова – Краківець» (350 авто).

Зауважимо, що черги легкових транспортних засобів до країн ЄС з боку України відсутні. 

Джерело: Державна прикордонна служба України.
Telegram Channel