Королева Єлизавета ІІ, принц Джордж і принц Вільям приготували різдвяний пудинг. Що це таке?
Кенсінгтонський палац поділився новими знімками членів королівської сім’ї
Чотири покоління британської королівської сім’ї зібралися, щоб взяти участь у благодійній акції. Королева Єлизавета II, її син принц Чарльз, онук Вільям і правнук Джордж приготували різдвяні пудинги. Про це повідомляє Daily Mail.
Церемонія приготування різдвяного пудингу проходила в Музичній кімнаті, одній із 19 кімнат Букінгемського палацу, в кімнаті, де була проведена церемонія хрещення принца Вільяма.
Церемонія приготування різдвяного пудингу проходила в Музичній кімнаті, одній із 19 кімнат Букінгемського палацу, в кімнаті, де була проведена церемонія хрещення принца Вільяма.
Пудинги готували в Букінгемському палаці під пильним наглядом шеф-кухаря Королівського британського легіону Алекса Кавальєрі й чотирьох ветеранів.
Наша довідка:
Енциклопедія «Британніка» повідомляє, що пудингом можна вважати практично будь-яку страву, зварену з м’яса, риби, овочів, сухофруктів, круп з додаванням молока, яєць та борошна.
Пудингом можна вважати практично будь-яку страву, зварену з м’яса, риби, овочів, сухофруктів, круп з додаванням молока, яєць та борошна.
Правда, не згадує, що пудинг — це не тільки спосіб приготування (відварна або зроблена на пару суміш продуктів), але і спосіб тривалого зберігання їжі. Недарма у Середні віки пудинг готували восени, коли забивали свійських тварин та полювали на дичину. Щоб якомога довше зберегти м’ясо, його спочатку перемелювали, потім довго варили, додаючи жир та сухофрукти для консервації. Готовим фаршем начиняли свинячий шлунок або складали суміш у полотняний мішок. У такому вигляді пудинг і вивішували на холод, у льох або на горище.
Глиняні форми для його визрівання з’явились тільки у 17 столітті. На холоді пудинг в’ялився та міг зберігатись до самого Різдва, коли наступав час обжерливості і неробства. Пудинг їли усі 12 святкових днів від Різдва до Богоявлення, тієї самої Дванадцятої ночі, описаної в однойменній п’єсі Шекспіра.
Ще одним предком сучасного пудингу вважається густа юшка з м’яса, овочів та вівса, у яку вмішували хлібні крихти, жовтки, мигдаль та чорнослив.