Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У храмі на Черничах в митрополита Луцького і Волинського Михаїла відібрали архієрейський жезл (фото)

Слово Боже з митрополичих вуст...

Фото: Волинська єпархія ПЦУ

У храмі на Черничах в митрополита Луцького і Волинського Михаїла відібрали архієрейський жезл (фото)

Владика, зокрема, розповів, як правильно готуватися до Різдва

У храмі Преображення Господнього (мікрорайон Черничі обласного центру) митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію, повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

Архіпастир розповів, як правильно святкувати Різдво: до нього потрібно готуватися, в першу чергу, духовно.

У слові архіпастир розповів, як правильно святкувати Різдво: до нього потрібно готуватися, в першу чергу, духовно. Церква Христова від свята Введення у храм Пресвятої Богородиці оспівує народження Богомладенця. У Священному Писанні оповідано про цю подію. Народження Христа потрібно очікувати з радістю, дякуючи Богові, що дочекались цього дня. Прославляючи Всевишнього, самі стаємо щасливі, у подарунок отримаємо спасіння.

Високопреосвященний укотре наголошує: спочатку треба навчитись любити себе, тоді любитимемо і ближніх. Наприклад, на пачці папірос написано: «Шкідливо для здоров’я». А людина часто нехтує цими засторогами. Господь дає нам шанс жити довго, не хворіючи, проте людина не завжди дослухається до Божих слів.

Активних парафіян відзначив благословенними митрополичими грамотами.

Владика навчає бути небайдужими один до одного, з вірою старатись догодити Творцеві (бо справи без віри – мертві), а також любити і берегти себе та ближніх.

За повідомленням настоятеля протоієрея Бориса Григлевича, архієрей подякував хористам за гарне виконання колядок. Активних парафіян відзначив благословенними митрополичими грамотами. А на завершення віряни колядували спільно.

Telegram Channel