Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У медколеджі проведуть перевірку через можливу корупцію

Результати службової перевірки щодо ситуації у коледжі будуть оприлюднені орієнтовно у середині січня.

ФОТО: vnz.org.ua

У медколеджі проведуть перевірку через можливу корупцію

Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА проводить службове розслідування щодо інформації про можливі прояви корупції серед викладачів у Самбірському медичному коледжі на Львівщині

Відповідні повідомлення нібито від імені студентської ради коледжу з’явилися у соцмережах ще у грудні – у час, коли студенти складали сесію.

Заяву від імені студентської ради Самбірського медичного коледжу поширив сайт ВО «Журналісти проти корупції».

У публікації йдеться про те, що дві викладачки коледжу систематично вимагають гроші у студентів за успішне складання заліків. При цьому вказано суми – 400-600 грн зі студента чи по 4-6 тис. грн з групи. У заяві названі прізвища двох педагогів – викладачки біології та генетики Ольги Созанської та викладачки математики Марії Стецик, повідомляє zaxid.net.

На ці повідомлення відреагували в керівництві Львівської ОДА. Заступник голови ЛОДА Іван Собко назвав «подібні неподобства неприпустимими» і доручив керівнику департаменту охорони здоров’я підготувати звернення у правоохоронні органи.

«Департамент охорони здоров’я ЛОДА А. Васько прошу підготувати проект листа керівнику обласної прокуратури, Нацполіції, УБЕЗ у Львівській області щодо проведення перевірки викладених у зверненні фактів», – написав Іван Собко у Facebook 5 січня.

Дві викладачки коледжу систематично вимагають гроші у студентів за успішне складання заліків: 400-600 грн зі студента чи по 4-6 тис. грн з групи.

Т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько 9 січня повідомив, що за фактом публічної заяви про корупцію у медколеджі, яка поширюється у соцмережах, проводиться службове розслідування.

«Проблема у тому, що зараз студенти перебувають на канікулах. Оскільки заяви мають анонімний характер, плануємо провести збори профкому та розмови зі студентами. Будемо мати розмови і з керівництвом коледжу. Якщо факти корупції підтвердяться – будуть подані заяви в правоохоронні органи», – повідомив Андрій Васько.

З його слів, результати службової перевірки щодо ситуації у коледжі будуть оприлюднені орієнтовно у середині січня.

Речниця СБУ у Львівській області Роксолана Яворська повідомила, що наразі до СБУ не надходили скарги про корупцію у Самбірському медколеджі. «СБУ Львівщини розгляне звернення та матеріали щодо цих фактів, як тільки вони надійдуть, і одразу приступить до роботи», - зазначила Яворська.

Самбірське медичне училище засноване у 1953 році. У 2008 році рішенням Львівської обласної ради училище реорганізоване у вищий навчальний комунальний заклад Львівської обласної ради «Самбірський медичний коледж». Тут навчають медичних сестер, фельдшерів, акушерів та фармацевтів.

Telegram Channel