Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Горохові своїм співом радували колядники з Рачина

Колядники храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Рачин.

Фото Лесі Влашинець.

У Горохові своїм співом радували колядники з Рачина

Із приходом Різдва Христового вкраїнські господарі й господині з нетерпінням чекають у своїх світлицях милозвуччя українських колядок. Співані гуртами дорослих і дітей, вони линуть від хати до хати, наче весняні ластівки

Першими  цьогоріч на вулицях міста були  хористи храму Різдва Пресвятої Богородиці села Рачина.  Щоб прославити народження Божого Сина, подивувати горохівчан своїми гарними голосами, півчі відшукали в духовній скарбниці свого села старовинні колядки. Поміж них  Олександр Романюк, Зінаїда Романюк, Вікторія Шишко, Наталія Боярчук, Людмила Чижук, Надія Юхимчук, Анатолій Мушит, Михайлина Мельничук, Дмитро Якимчук зичили  віршами міцного здоров’я, творчого натхнення і Божого благословення.

Колядувати в своєму селі та в установах, організаціях Горохова вирішили з благородною метою: в році прийдешньому мріють замінити покрівлю своєї святині. 

У райцентрі вони віншують уперше. З вдячністю пригадали минулий рік, який став знаковим в історії Рачина переходом місцевого храму в лоно Православної Церкви України. Раділи, що його нинішній настоятель о. Петро Янюк відразу поріднився з церковною громадою мудрим словом і хорошими ділами. Колядувати в своєму селі та в установах, організаціях Горохова вирішили з благородною метою: в році прийдешньому мріють замінити покрівлю своєї святині. 

 

Telegram Channel