Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
В Російській православній церкві вважають, що зі Сталіна вийшов би хороший єпископ

У молодості кривавий диктатор здобував духовну освіту.

РІСУ.

В Російській православній церкві вважають, що зі Сталіна вийшов би хороший єпископ

Йосип Сталін міг би стати хорошим церковним керівником, якби закінчив семінарію і не відійшов від Церкви, припустили в Навчальному комітеті Російської Православної Церкви

Про це повідомляє РІСУ з посиланням на Інтерфакс-релігія.

«У нього були здібності до управління, глобального бачення і прийняття стратегічних рішень. Якби ця людина свого часу не відштовхнулася від християнської традиції (або якби його не відштовхнули), а його здатності до стратегічних рішень і глобального світоглядного бачення з'єдналися б з євангельською моральністю і з пам'яттю про необхідність милосердя і прощення, то з Сталіна міг би вийти дуже хороший керівник - і церковний, і державний», - сказав голова комітету протоєрей Максим Козлов.

Таким чином він відповів на питання, виключив би він Йосипа Джугашвілі з семінарії в Тифлісі, якби той навчався в його часи.

Таким чином він відповів на питання, виключив би він Йосипа Джугашвілі з семінарії в Тифлісі, якби той навчався в його часи. На думку священика, Бог хоче спасіння кожної людини, і можливість вирости до духовного рівня святого їй дається при народженні. «Ми ж не кальвіністи, які вважають, що одні наперед визначені до смерті, а інші - до спасіння. Отже, і у Сталіна були потенції, причому - до дуже великого зростання», - вважає представник РПЦ.

Джерело: РІСУ.
Telegram Channel